News

Minunea care i-a impresionat pe doctorii din București: o femeie de numai 27 de kg a născut o fetiță. “Mă rog ca ea să fie sănătoasă!”

O femeie de 24 de ani care cântărea doar 27 de kilograme și are o înălțime de 1,2 metri a reușit, zilele trecute, să nască o fetiță, asistată de doctorii de la Spitalul Universitar din București, uimind astfel lumea medicală.
18.08.2021 | 08:00
Minunea care ia impresionat pe doctorii din Bucuresti o femeie de numai 27 de kg a nascut o fetita Ma rog ca ea sa fie sanatoasa
ADVERTISEMENT

Caz impresionant la Spitalul Universitar de Urgență București. O tânără în vârstă de 24 de ani, cu o greutate de 27 de kilograme și înălțime de 1,2 m, cu un sindrom genetic necunoscut, cu o deformare severă a toracelui și a coloanei vertebrale, cu cifoza și scolioză, cu multe alte probleme medicale grave, a reușit performanța să aducă pe lume o fetiță de 1,890 kg.

Nașterea unui copil, minune medicală pentru femeia de 27 de kilograme

Conform medicilor de la Spitalul Universitar din Capitală, nașterea în asemenea condiții este o adevărată minune medicală. Astfel explică ei, un organism infantil, cel al mamei, și cu numeroase probleme severe a reușit să ducă până aproape de termen o sarcină extrem de prețioasă.

ADVERTISEMENT

Numeroasele probleme de sănătate ale mamei fac ca supraviețuirea ei în condițiile nașterii să fie un succes medical, pentru doctori fiind extrem de rare astfel de cazuri. Acum mama și nou-născutul sunt internate în maternitatea de la Universitar, sub atenta monitorizare a medicilor ginecologi și neonatologi.

Cu toate acestea, pericolul nu a trecut încă pentru fetița nou-născută, micuța urmând să fie supusă unor teste medicale extrem de importante.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit să nască femeia de 27 de kilograme

De când a aflat că e însărcinată, femeia de 27 de kilograme – Ramona pe numele ei- și-a monitorizat sarcina, conștientă fiind că își pune viața în pericol, dar și că exista un mare risc și în privința fătului.

Inițial a mers la Spitalul Județean Pitești, în cadrul secției de Obstetrică-Ginecologie, dar de acolo a fost trimisă la Spitalul Universitar din București pentru a putea beneficia de aparatura din cadrul maternității de acolo, iar în Capitală a fost imediat internată, sarcina fiind atent monitorizată.

ADVERTISEMENT

Întoarsă acasă, la Pitești, pe 5 august, Ramona a simțit că i-a venit sorocul și, adusă de urgență cu Salvarea, la Universitar, a reușit să nască printr-o adevărată minune la 32 de săptămâni.

Femeia de 27 de kilograme a ajuns la spital cu insuficiență respiratorie severă, cu mască de oxigen, în pretravaliu și, în aceste condiții, prin hipo-oxigenare, starea copilului se degrada având și o frecvență cardiacă prea mare.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de gravitatea cazului, pacienta a fost preluata imediat de către medicii de la camera de gardă și, în 30 de minute, toate investigațiile și echilibrarea maternală au fost realizate, iar nou-născutul a fost adus pe lume.

”Nou-născutul a necesitat reanimare la naștere, susținere respiratorie în terapie intensivă, având organele imature”, ne-a spus dr. Adriana Dan, șef Secție Neonatologie a SUUB.

Fetița este monitorizată permanent

Fetița prematură, este în continuare monitorizată de cadrele medicale din departamentul Neonatologie de la Universitar pentru a nu dezvolta complicații.

”Cu un organism plăpând, această mămică a reușit să supraviețuiască în condițiile în care funcția respiratorie era extrem de afectată din cauza modificărilor posturale severe ale coloanei vertebrale. O mână de om de 27 de kg a reușit să ducă o sarcină până la 32 de săptămâni, punându-și propria viață în pericol, dar ambiția ei și dorința de a-și salva copilul sunt de admirat și ne-a impresionat pe toți”, ne-a spus Prof. Univ. Dr. Monica Cirstoiu, medicul care a preluat-o pe Ramona de când era însărcinată în 22 de săptămâni.

Pentru a vedea dacă bebelușul nu o moștenește pe mamă, trebuie efectuată o testare genetică complexă care costă 3.500 de euro, bani pe care mama nu îi are, dar de care depinde viitorul fetiței ei.

Femeia de 27 de kilograme și fetița ei au nevoie urgent de analize suplimentare extrem de scumpe

Fiind ridicată suspiciunea clinică de neurofibromatoză, din fondurile Spitalului Universitar de Urgență București s-a reușit testarea genetică pentru aceasta boală, iar rezultatele au arătat ulterior ca patologia este mult mai complexă.

Stabilirea unui diagnostic cert este crucial atât pentru proaspăta mămică cât și pentru fetiță pentru a putea interveni în viitor cu tratament specific în prevenirea apariției diformităților corporale la nou-născută.

Este vorba de Test WGS, o testare genetică- analiza delețiilor/duplicațiilor genei NF1( test MLPA), cu secvențiere genomică și analiza regiunilor intronice. Aceste analize de sânge pentru testările genetice sunt prelucrate în cadrul laboratorului de genetică de la Maternitatea Filantropia din București, iar ulterior se trimit în Germania pentru diagnostic final.

Costul este de 3,500 de euro, bani care înseamnă enorm pentru Ramona și pe care nu îi are, dar de această analiză depinde viitorul fetiței sale.

”Dacă Dumnezeu m-a lăsat în viață, dacă am reușit să aduc pe lume această minune mică înseamnă că trebuie să fac tot ce îmi stă în puteri pentru a mă asigura că fetița mea este bine. Mă rog ca ea să fie sănătoasă și să nu mă moștenească” , spune Ramona cu ochii în lacrimi.

Femeia de 27 de kilograme poate fi ajutată

Dacă vreți să o ajutați pe Ramona să strângă banii pentru a putea face testele genetice, puteți dona bani în contul ei.

Titular: IONICA SACEANU

IBAN: RO16RZBR0000060019910519

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod swift: RZBRROBU

ADVERTISEMENT
Tags: