Bucurie mare pentru arhidiaconul Mihail Bucă. A aflat chiar în ziua Învierii Domnului că fetița sa, Irene, nu mai are în măduvă nicio celulă afectată de boala cruntă cu care a fost diagnosticată anul trecut, leucemie acută mieloblastică.
Cel care este și fondatorul și dirijorul grupului pslatic ”Tronos” al Patriarhiei Române este recunoscător tuturor celor care i-au sărit în ajutor pentru ca fiica lui să se facă sănătoasă. Totuși, rezultatele medicilor sunt unele dătătoare de speranță, dar cea mică trebuie să continue tratamentul cu citostatice.
” (…)Vin în fața voastră cu plecăciune, recunoștință și bucurie. Mă plec spre toți cei care ne-ați fost alături în acest an, sub toate felurile, dar mai ales prin rugăciune. Astăzi, pot să vă fac părtași și la bucuria noastră. În Săptămâna Patimilor, Irene a făcut noi analize.
Rrezultatele primite în Săptămâna Luminată sunt cele pe care le tot așteptam: măduva ei NU mai are celule atinse de înfiorătoarea boală. Citez din rezultatul analizelor medicale: ”Concluzie: Boala minimă reziduală nedetectabilă”, a transmis duhovnicul, pe facebook.
Irene este un copil care are nevoie de o atenție aparte, deoarece suferă și de o boală cu care se nasc mulți din generația sa, din păcate, Sindromul Down. Dincolo de asta, părinții ei se luptă să îi ofere o viață normală. ”Curele cu citostatice vor continua, dar avem o primă bătălie câștigată”, a mai transmis arhidiaconul.
Irene mai are încă patru frați acasă, căci în total sunt cinci, botezați: Nicolae, Maria, Iustin și Anastasia. Cât timp fetița va urma tratamentul cu citostatice, există certitudinea că se poate vindeca pe deplin, au constatat doctorii de la Institutul Fundeni, cei care o îngrijesc.
”(…) Diagnosticul pus de medicii Institutului Fundeni fiicei noastre nu ne dezarmează pentru că tot ei ne-au transmis că tratamentul ne-o poate reda pe Irene așa cum era înainte”, scria în 2022, tot pe facebook, arhidiaconul Mihai Bucă.
Arhidiaconul a lăsat pe pagina sa de facebook și un cont în care se pot strânge bani pentru sprijinirea fetiței lui, Irene. Potrivit studiilor realizate de Registrul Național al Cancerelor la Copil, în țara noastră sunt diagnosticați, anual, aproximativ 400 de copii cu diferite forme de cancer, cele mai frecvente fiind, într-un procent de 50%, leucemia și limfoamele.
Tot anual, în Laboratorul de Analize Hematologice Speciale de la Institutul Clinic Fundeni, de exemplu, se descoperă peste 250 de pacienți cu leucemie. Printre aceștia sunt atât persoane adulte, cât și copii, așa cum apare într-un comunicat de presă al unității medicale.