News

Minunea de Învierea Domnului. Fiica arhidiaconului Mihail Bucă nu mai are leucemie

O minune a avut loc chiar de sărbătoarea Învierii Domnului. Fetița arhidiaconului Mihail Bucă nu mai suferă de o boala gravă, leucemie.
23.04.2023 | 19:29
Minunea de Invierea Domnului Fiica arhidiaconului Mihail Buca nu mai are leucemie
Fiica arhidiaconului a fost diagnosticată anul trecut cu Leucemie acută mieloblastică. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bucurie mare pentru arhidiaconul Mihail Bucă. A aflat chiar în ziua Învierii Domnului că fetița sa, Irene, nu mai are în măduvă nicio celulă afectată de boala cruntă cu care a fost diagnosticată anul trecut, leucemie acută mieloblastică.

Minune pentru fiica arhidiaconului Mihail Bucă, de Învierea Domnului. S-a vindecat de leucemie

Cel care este și fondatorul și dirijorul grupului pslatic ”Tronos” al Patriarhiei Române este recunoscător tuturor celor care i-au sărit în ajutor pentru ca fiica lui să se facă sănătoasă. Totuși, rezultatele medicilor sunt unele dătătoare de speranță, dar cea mică trebuie să continue tratamentul cu citostatice.

ADVERTISEMENT

” (…)Vin în fața voastră cu plecăciune, recunoștință și bucurie. Mă plec spre toți cei care ne-ați fost alături în acest an, sub toate felurile, dar mai ales prin rugăciune. Astăzi, pot să vă fac părtași și la bucuria noastră. În Săptămâna Patimilor, Irene a făcut noi analize.

Rrezultatele primite în Săptămâna Luminată sunt cele pe care le tot așteptam: măduva ei NU mai are celule atinse de înfiorătoarea boală. Citez din rezultatul analizelor medicale: ”Concluzie: Boala minimă reziduală nedetectabilă”, a transmis duhovnicul, pe facebook.

ADVERTISEMENT

Fiica arhidiaconului suferă și de Sindromul Down

Irene este un copil care are nevoie de o atenție aparte, deoarece suferă și de o boală cu care se nasc mulți din generația sa, din păcate, Sindromul Down. Dincolo de asta, părinții ei se luptă să îi ofere o viață normală. ”Curele cu citostatice vor continua, dar avem o primă bătălie câștigată”, a mai transmis arhidiaconul.

Irene mai are încă patru frați acasă, căci în total sunt cinci, botezați: Nicolae, Maria, Iustin și Anastasia. Cât timp fetița va urma tratamentul cu citostatice, există certitudinea că se poate vindeca pe deplin, au constatat doctorii de la Institutul Fundeni, cei care o îngrijesc.

ADVERTISEMENT

”(…) Diagnosticul pus de medicii Institutului Fundeni fiicei noastre nu ne dezarmează pentru că tot ei ne-au transmis că tratamentul ne-o poate reda pe Irene așa cum era înainte”, scria în 2022, tot pe facebook, arhidiaconul Mihai Bucă.

Cum poate fi ajutată fetița. Sute de copii diagnosticați anual cu cancer în România

Arhidiaconul a lăsat pe pagina sa de facebook și un cont în care se pot strânge bani pentru sprijinirea fetiței lui, Irene. Potrivit studiilor realizate de Registrul Național al Cancerelor la Copil, în țara noastră sunt diagnosticați, anual, aproximativ 400 de copii cu diferite forme de cancer, cele mai frecvente fiind, într-un procent de 50%, leucemia și limfoamele.

ADVERTISEMENT

Tot anual, în Laboratorul de Analize Hematologice Speciale de la Institutul Clinic Fundeni, de exemplu, se descoperă peste 250 de pacienți cu leucemie. Printre aceștia sunt atât persoane adulte, cât și copii, așa cum apare într-un comunicat de presă al unității medicale.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Circulația de pe Transfăgărășan și Transalpina, deschisă și iarna
Circulația de pe Transfăgărășan și Transalpina, deschisă și iarna
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română