Fotbal intern

Facundo Piriz, plătit regește la Rapid! Ia mai mulți bani decât majoritatea jucătorilor din Casa Pariurilor Liga 1. EXCLUSIV

08.10.2019 | 23:48
Facundo Piriz platit regeste la Rapid Ia mai multi bani decat majoritatea jucatorilor din Casa Pariurilor Liga 1 EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Facundo Piriz, jucătorul transferat de Rapid săptămâna trecută și elogiat de Daniel Pancu la prezentare, este plătit regește în Giulești. Pe lângă cei 40.000 de mii de euro încasați la semnătură, mijlocașul uruguayan are un salariu mai mare decât mulți fotbaliști din prima ligă, 8.000 de euro, iar încasările pot crește dacă Rapid reușește promovarea în Casa Pariurilor Liga 1.

Facundo Piriz, salariu de primă ligă la Rapid

Transferul lui Facundo Piriz la Rapid a fost numit de antrenorul Daniel Pancu drept o “minune dumnezeiasă”, dar, privind la încasările primite de uruguayan, mutarea nu mai pare atât de surprinzătoare. FANATIK a aflat că Facundo Piriz a încasat 40.000 de mii de euro în momentul semnării contractului valabil trei stagiuni, primește un salariu lunar de 8.000 de euro, care poate crește cu 4.000 dacă echipa promovează în prima divizie, situația în care Piriz va primi, bonus, încă 40.000.

ADVERTISEMENT

Nici agenți jucătorului nu au fost lăsați deoparte de oficialii clubului Rapid. 30.000 de mii de euro au primit în momentul semnării contractului, iar, în cazul unui transfer, agenții vor încasa 20% din sumă. Toate detaliile mutării:

  • 40.000 de mii de euro, bonusul la semnătură primit de Piriz
  • 30.000 de mii de euro, comisionul agenților
  • 8.000 de euro, salariul lunar al jucătorului
  • 12.000 de euro, salariul lunar al fotbalistului dacă Rapid promovează
  • 40.000 de euro, bonusul lui Facundo Piriz dacă echipa promovează
  • 20% primesc agenții în cazul unui viitor transfer
ADVERTISEMENT
Daniel Pancu s-a declarat încântat de transferul lui Facundo Piriz. Sursă Foto: Sportpictures
Daniel Pancu s-a declarat încântat de transferul lui Facundo Piriz. Sursă Foto: Sportpictures

Elogiile lui Daniel Pancu

Daniel Pancu s-a declarat extrem de încântat de transferul lui Facundo Piriz, susținând că uruguayanul va fi timp de 100 de ani cel mai bun jucător din Liga 2, fiind prea valoros pentru acest nivel.

Nu ar trebui să aibă nevoie de timp de adaptare. Dacă am emoții? Să nu fie depășit în jos, ca să zic așa, de nivel. Să nu fie colegii la nivelul lui. Având în vedere nivelul de la care vine Facundo, putem spune că este o minune dumnezeiască. Un jucător de talia lui să joace în Liga 2 din România… Este mult prea valoros. Probabil că va fi timp de încă 100 de ani cel mai valoros jucător care a jucat în Liga 2. Nici nu visam să avem așa ceva. A venit pentru istorie, pentru suporteri și tradiție. La noi, atmosfera e ca-n America de Sud. Sper să promovăm împreună“, spunea Daniel Pancu în momentul prezentării jucătorului.

ADVERTISEMENT
  • 29 de ani are Facundo Piriz
  • 1.000.000 de euro este cota fotbalistului, conform Transfermarkt