Life

Minunea la care actorul Ovidiu Cuncea a asistat și care l-a convins să ia calea bisericii în urmă cu mulți ani

Actorul Ovidiu Cuncea a fost martorul unei minuni și a decis să devină preot, după mulți ani în care s-a luptat cu dilema între actorie și teologie.
23.06.2022 | 07:40
Minunea la care actorul Ovidiu Cuncea a asistat si care la convins sa ia calea bisericii in urma cu multi ani
Ovidiu Cuncea la biserică. Ce minune l-a făcut să devină preot. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Actorul Ovidiu Cuncea a dezvăluit care este motivul pentru care a devenit preot.

Minunea pe care spune că a văzut-o actorul Ovidiu Cuncea

Care este minunea pe care Ovidiu Cuncea a văzut-o și l-a determinat să fie preot. După ce a divorțat, acesta a decis să urmeze calea preoției.

Astfel, din 2019, după 21 de ani de căsnicie, fostul actor a decis să divorțeze de soția lui și să urmeze calea preoției.

ADVERTISEMENT

Actorul a dezvăluit în emisiunea Exclusiv Vip de la Prima TV că mereu a fost atras de actorie și de preoție, iar când venea vorba de aceasta din urmă, chiar nu știa ce să aleagă.

Un moment, însă, l-a făcut să își piardă toată teama și să aleagă calea Domnului.

Actorul Ovidiu Cuncea spunea că a văzut-o pe Maica Domnului într-un moment în care încerca să se decidă dacă să se facă sau nu preot.

ADVERTISEMENT

Conform lui, Fecioara Maria, care a ieșit dintr-o icoană în timp ce actorul se ruga, îi spunea să nu îi fie frică.

„A fost un moment de mare intimitate, aproape că nu se vorbește de lucrul acesta. Eram în cumpănă dacă să mai fac pasul spre preoție și…stăteam în rugăciune, în genunchi și aievea am văzut-o pe Maica Domnului care îmi zicea să nu îmi fie frică.

ADVERTISEMENT

Am văzut-o ieșind din icoană. Și îmi spunea: Nu îți fie frică, o să slujești fiului meu, Mântuitorul Hristos. Apoi mi-a luat toată frica”, a povestit actorul.

Ovidiu Cuncea, o dilemă de ani de zile între actorie și teologie

Ovidiu Cuncea s-a luptat ani de zile cu această dilemă. A terminat Seminarul Teologic acum de 28 de ani, într-o perioadă în care să urmezi cursurile acestuia este un mare act de curaj.

ADVERTISEMENT

„Știu că s-a făcut sedință publică să mă dea afară din UTC și da, m-au dat afară. Pe tata, care lucra în Libia, l-au chemat și l-au luat la întrebări.

Tata a zis atunci că soția a decis, că el nu știa nimic, totul ca să salveze situația. Toată viața mea am avut dilema de a mă hotărî între Teatru și Teologie”, a mai spus actorul.

ADVERTISEMENT