Life

Plaja fenomen care apare la Mamaia. Transformarea miraculoasă, dintr-un loc plin de şobolani într-un paradis ca în Maldive

FANATIK a mers pe plaja hotelului Caelia, senzaţia verii 2024. În câteva săptămâni acest loc va fi atracţia litoralului, deşi până nu de mult era un focar de infecţie.
15.05.2024 | 11:39
Plaja de la Caelia va fi ceva unic în România, deşi acum câteva luni locul era plin de mizerie Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Staţiunea Mamaia are din această vară şansa revitalizării, la trei ani de la “marea nisipare” din 2021, care a alungat turiştii spre staţiunile din sud, după ce plajele au fost lărgite la dimensiunile mai multor terenuri de fotbal. Această şansă este deocamdată singulară şi aparţine unui singur investitor, dar ea reprezintă un exemplu că turiştii pot fi aduşi înapoi în staţiunea “perlă a litoralului românesc”. Mai mult decât atât, investiţia poate fi şi un magnet pentru străini, fiindcă ce vor găsi aici este impresionant.

De la “regatul şobolanilor”, la o plajă ca în Maldive

Trei piscine pe plajă, două beach-baruri, o mie de şazlonguri cu umbrele cu senzori, care se învârt după soare. Acesta este, schematic, proiectul de milioane de euro al invesitorului Alin Bucur, dezvoltat pe plaja hotelului Caelia, din Mamaia. El a început să prindă deja contur, iar în câteva săptămâni va deveni o realitate care îi va uimi pe obişnuiţii litoralului românesc, pentru că reprezintă un concept unic în ţară. “Aşa ceva mai găseşti în Dubai sau Maldive”, ne asigură Alin Bucur.

ADVERTISEMENT

Şocul va fi cu atât mai mare pentru cei care ştiu că pe locul unde se ridică acum această oază de lux era în urmă cu un sezon regatul şobolanilor, un focar de infecţie şi o sursă de mirosuri pestilenţiale. Clădirile au fost lăsate în paragină de fostul proprietar, iar mizeria era de nedescris, întregul loc fiind o bombă ecologică gata să “explodeze” o dată cu venirea căldurii.

Plaja de la Caelia este de nerecunoscut în numai câteva luniFoto: Fanatik
Plaja de la Caelia este de nerecunoscut în numai câteva luniFoto: Fanatik

La momentul vizitei noastre, aproximativ 50 de muncitori erau împărţiţi pe întreaga suprafaţă de plajă concesionată, de peste 30.000 de metri pătraţi. Nici urmă din mizeria de altă dată, iar mirosul mării se amesteca cu cel de lemne proaspăte, adus direct din gatere pentru “căptuşirea” piscinelor sau ultimele finisaje de la cele două baruri de pe plajă. Pentru că totul aici este din lemn, investitorul angajându-se prin contract să nu toarne nicio picătură de beton pe spaţiul închiriat.

ADVERTISEMENT

Investiţie eco-friendly, de 10 milioane de euro

Lucrându-se numai cu lemn, costurile de construcţie se ridică la sume considerabile. Numai soluţia de fundare a celor două beach-bar-uri, una pe bază de implant de material lemnos, a costat 300.000 de euro. Privitor la piscine, acestea sunt ridicate pe un pat de piatră compactată, tot un material natural şi ecologic, aceasta fiind de asemenea o soluţie foarte costisitoare.

Până la momentul de faţă s-au investit aici aproximativ 7,5 milioane de euro, preţul enorm regăsindu-se în standardele ridicate de calitate şi gradul de confort de care se vor bucura turiştii. Se estimează că în total costurile se vor ridica la aproximativ 10 milioane de euro. “Este o viziune nouă în turismul românesc, mai ales în turismul de pe litoral, îndrăzneaţă, care are ca obiectiv revigorarea unei staţiuni, care din cauza măsurilor luate în ultima perioadă au dăunat foarte grav turismului.

ADVERTISEMENT

Nu prea mai este frecventabilă staţiunea, tocmai din cauză că nu se fac investiţii care să fie atractive. Turistul când vine are nevoie de recreere, iar aceste locuri de recreere nu le mai găseşte deloc în partea asta de Mamaia”, ne-a explicat Roxana Cojocea, manager de locaţie al megaproiectului.

Investiţii masive pe plaja de la Caelia, făcute după dezastrul lăsat de fostul proprietarFoto: Fanatik
Investiţii masive pe plaja de la Caelia, făcute după dezastrul lăsat de fostul proprietarFoto: Fanatik

Investitorul, Alin Bucur, ne-a mărturisit că întregul concept a fost ideea lui, nu împrumutată de pe vreuna din plajele exotice de pe planetă, iar arhitecţii l-au ajutat să o pună pe hârtie şi constructorii să o materializeze. “Va veni vremea când OMD-urile (n.r. – Organizaţiile de Management al Destinaţiei) locale vor trebui să aibă niştre strategii de dezvoltare pe turism şi cred că ar putea să pornească de la acest punct. Acest punct să fie Punctul 0”, a mai declarat Roxana Cojocea, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Minunile” de pe plaja Caelia: trei piscine, restaurant cu stea Michelin, umbrele care se învârt după soare

Cele mai înalte exigențe ale turiștilor vor fi satisfăcute de dotările ce se regăsesc pe cei 31.400 km de plajă concesionată. Trei piscine direct pe plajă, un restaurant cu o stea Michelin, două beach-baruri ultramoderne, aproximativ o mie de șezlonguri cu umbrele cum în România s-au mai văzut doar în filme, ce pot fi reglate din buton şi apoi se învârt după soare, pe bază de senzori, fac din plaja Caelia senzaţia verii 2024 pe litoralul românesc.

O grijă deosebită le este arătată şi familiilor care vin cu copiii în vacanţă, una dintre cele trei piscine fiindu-le dedicată exclusiv celor mici, aceştia având în plus şi un loc de joacă special amenajat.

“Totul este elegant, cum nu mai găseşti în altă parte pe litoralul românesc. Este o investiţie mare. Noi vom avea şezlonguri pe toată suprafaţa plajei, vor fi 1.000 de şezlonguri până la margine apei. Ar trebui apreciat acest efort, chiar dacă este de invidiat de alţii, pentru că nu l-au putut face, pentru că riscul este mare la o asemenea investiţie”, ne-a mai spus  managerul de locaţie.

Războiul electoral de la Constanţa care ameninţă investiţia premium

Pe lângă aspectul turistic nu este de neglijat nici cel social, aici  urmând să fie angajate aproximativ 200 de persoane, ceea ce înseamnă că în jur de 600 de persoane vor beneficia de pe urma acestei investiţii, dacă punem la socoteală şi familiile lucrătorilor.

Nu a fost neglijată nici latura ecologică a investiţiei, întreg materialul folosit la ridicarea beach-barurilor, construcţia piscinelor şi altor amplasamente fiind eco-friendly. “Tot proiectul este nou, ceva inedit, de cea mai înaltă clasă. Este o investiţie premium”, mai spune Roxana Cojocea. De asemenea, întregul material lemnos a fost adus din România, astfel că banii investiţi au rămas în ţară, aşa cum vor rămâne şi cei de pe urma acestui business, firma investitoare fiind una cu capital integral românesc.

Şi totuşi, în ciuda unicităţii proiectului şi a sumelor mari cheltuite deja, există riscul ca românii să nu se poată bucura transformarea miraculoasă a plajei hotelului Caelia, din cauza săgeţilor aruncate unii într-alţii de către rivalii electorali. Despre cum cum afectează lupta electorală această investiţie de milioane de euro FANATIK vă va informa în zilele următoare.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”