News

Mioara Costin, consiliera lui Florin Cîțu, a demisionat după scandalul provocat de documentul cu antetul Guvernului

Mioara Costin, consiliera care a semnat documentul de partid cu antetul Guvernului, a demisionat
22.07.2021 | 21:56
Mioara Costin consiliera lui Florin Citu a demisionat dupa scandalul provocat de documentul cu antetul Guvernului
ADVERTISEMENT

Decizia a apărut, joi seara, în Monitorul Oficial. Mioara Costin ocupa funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului din luna aprilie.

Documentul semnat de ea a făcut mult zgomot în această săptămână. Direcțiile de comunicare pentru campania internă a partidului erau stabilite prin actul redactat de un angajat al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Mioara Costin, consiliera lui Florin Cîțu, a demisionat după scandalul provocat de documentul cu antetul Guvernului

„Decizie privind eliberarea doamnei Mioara Costin, la cerere, din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului,” se arată în Monitorul Oficial, potrivit Știrile ProTV.

Demisia acestia a venit la doar patru zile de la apariția în media a unui document în care era prezentată strategia de comunicare a susținătorilor lui Florin Cîțu la șefia PNL.

ADVERTISEMENT

Totodată, fosta jurnalistă de la Realitatea cerea „ponturi” cu privire la susținători din tabăra lui Orban. Acestea urmau să ajungă în presă.

„Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban, pentru a le da în presă,” se arăta în document.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: Cine a redactat documentul respectiv „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”

Ludovic Orban a declarat că actul cu pricina prezintă unele elemente care-i oferă veridicitate. El a subliniat că persoana care l-a redactat trebuie să plece imediat de la Guvernul României.

Florin Cîțu a contestat veridicitatea documentului. Premierul a afirmat că oamenii care susțin că acesta este real trebuie să prezinte probe în acest sens.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în presă a apărut și dovada semnăturii electronice a Mioarei Costin pe respectivul act. Premierul a afirmat în continuare că nu comentează decât „documente oficiale.”

„Eu, din funcția de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. Ceea ce înțeleg eu că este document oficial este un document înregistrat, care a fost prezentat. Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat și nu mi-a fost mie prezentat. Despre hârtii, documente editabile, fițuici care apar în presă nu pot să comentez,” a spus acesta.

Anunțul demisiei Mioarei Costin a venit la puțin timp după ce Comunitatea Declic a anunțat că depune o pângere penală pe numele acesteia și al premierului, scrie DCNews.

ADVERTISEMENT