Life

Mioara Roman, adevărul despre căsnicia cu Petre Roman: „Alunecasem un pic pe panta neîncrederii”

Mioara Roman a spus adevărul despre căsnicia cu Petre Roman, deși au trecut ani buni de când au divorțat.
10.09.2021 | 15:10
Mioara Roman adevarul despre casnicia cu Petre Roman Alunecasem un pic pe panta neincrederii
Mioara Roman, adevărul despre căsnicia cu Petre Roman: „Alunecasem un pic pe panta neîncrederii” Sura foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mioara Roman (81 de ani) a spus adevărul despre căsnicia cu Petre Roman (75 de ani), la mai bine de 14 ani de când au divorțat oficial. Mama Oanei Roman a preferat întotdeauna să fie o prezență discretă, chiar și atunci când soțul ei era premierul României.

Fosta soție a lui Petre Roman provine „din­tr-o familie de clasă medie, cu as­pi­raţii mic-burgheze, cu bunici în­vă­ţători şi părinţi profesori şi diplomaţi”, după cum a declarat, în cadrul unui interviu pentru scriitorul Ion Coja, cu mulți ani în urmă.

ADVERTISEMENT

La 81 de ani, Mioara Roman se confruntă cu probleme serioase de sănătate, motiv pentru care a avut parte de câteva intervenții chirurgicale. A fost operată de colecist, apoi i-a fost scos un lipom afectat. Totodată, a fost diagnosticată cu un Parkinson agresiv, iar mâna dreaptă o are paralizată, scrie ciao.ro. 

Mioara Roman, adevărul despre căsnicia cu Petre Roman

Mioara Roman a spus adevărul despre căsnicia cu Petre Roman, care a durat trei decenii. Cei doi sunt divorțați din 2007, dar nu au rămas în cele mai bune relații.

ADVERTISEMENT

În 2013, mama Oanei Roman a vorbit despre mariajul cu fostul ei soț și motivele care au dus la despărțire. Mioara Roman îl cunoștea de când era mică pe Petre Roman, însă nu s-au văzut timp de foarte mulți ani, din moment ce acesta plecase cu studii în străinătate.

Cei doi s-au revăzut în anul 1974. La vremea aceea, mama lui, Hortensia Roman, era redactor-şef la Radio­difu­zi­une, iar femeia o adora pe Mioara atunci.

ADVERTISEMENT

„Mă adora şi sunt convinsă că ceea ce-i povestea lui Petre despre mi­ne a contat foarte mult. A întreţinut ima­ginea pe care, de alt­fel, o aveam, de fe­meie extrem de ca­pabilă”, i-a povestit Mioara Roman lui Ion Coja.

Petre Roman a fost conștient de calitățile fostei soții chiar și după divorț. Fostul politician le-a recunoscut public, însă Mioara Roman nu este convinsă că ea era marea dragoste pentru el.

ADVERTISEMENT

„A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură şi profundă.

Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie. Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu (…)

Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, i-a mai povestit Mioara Roman scriitorului, potrivit primei surse citate.

ADVERTISEMENT