Fotbal international

Miodrag Belodedici a repetat penalty-ul cu Suedia din 1994 contra lui Ravelli: “I-am spus că trebuia să dau gol atunci, în meci! Mama ei de treabă”. EXCLUSIV

12.11.2019 | 15:15
Miodrag Belodedici a repetat penalty-ul cu Suedia din 1994 contra lui Ravelli:
Miodrag Belodedici a repetat penalty-ul cu Suedia din 1994 contra lui Ravelli: "I-am spus că trebuia să dau gol atunci, în meci! Mama ei de treabă". EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

România – Suedia se dispută vineri, de la ora 21:30 pe Arena Națională. Este un nou meci decisiv între cele două naționale, la 25 de ani distanță de la poate cel mai dramatic meci din istoria României, sfertul “blestemat” de la Cupa Mondială din 1994. Atunci, “tricolorii’ au pierdut la penalty-uri, 2-2 (4-5), ultima lovitură de pedeapsă a României fiind apărată de Ravelli la șutul lui Belodedici. Peste ani, fundașul echipei naționale a fost invitat de televiziunea suedeză să repete lovitura de pedeapsă. 

Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,46 este cota pentru “peste 2,5 goluri” la meciul Norvegia – Insulele Feroe. Vezi aici toate cotele!

Miodrag Belodedici a repetat penalty-ul cu Suedia din 1994: “De la bun început vă spun că eu nu am ratat penalty, Ravelli l-a apărat. S-a dus exact acolo unde am tras. Mama ei de treabă!”

Înaintea meciului decisiv cu Suedia pentru calificarea la Euro 2020, Belodedici a vorbit pentru FANATIK despre momentul 1994 și de invitația suedezilor de a repeta penalty-ul într-un studio de televiziune: “Da, țin minte cum m-au invitat suedezii atunci. Hai să vă povestesc. De la bun început vă spun că eu nu am ratat penalty, Ravelli l-a apărat. S-a dus exact acolo unde am tras. Mama ei de treabă! Eram și ultimul…mohican.

ADVERTISEMENT

Și peste ani, eram în Spania atunci, m-au sunat suedezii că vor să repetăm penalty-ul cu Ravelli, să vin într-un studio, dar am refuzat. Eu voiam să uit și ei mă chemau să vorbesc despre România – Suedia. Nu am mers, dar m-au mai sunat de câteva ori și în cele din urmă am acceptat. Le-am spus în glumă: «Vezi că vreau bani mulți să vin». Au aranjat ei toate cele. Am discutat la emisiune despre meci și apoi zicea Ravelli să mergem să ne schimbăm că trebuie să repetăm iar penalty-ul.

“La final m-a felicitat Ravelli pentru gol, dar i-am spus că trebuia să dau atunci, în meci”

Am avut și eu trei prieteni pe care i-am chemat să mă susțină. Mă întrebau suedezii dacă am mai bătut de atunci lovituri de la 11 metri. Eu le-am spus că am bătut, dar că am schimbat piciorul. Nu am mai bătut cu dreapta.

ADVERTISEMENT

În studio am schimbat colțul, portarul a mers tot acolo și de data asta i-am dat gol. La final m-a felicitat Ravelli pentru gol, dar i-am spus că trebuia să dau atunci, în meci. Regretul încă este, cum să nu fie? Jucam semifinală de Campionat Mondial cu Brazilia. Am ratat atâtea șanse să îi eliminăm. E păcat”, a rememorat Belodedici pentru FANATIK.

VEZI VIDEO PENALTY-UL LUI BELODEDICI REPETAT ÎN STUDIO: 

România a pierdut în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994 în fața Suediei, după loviturile de departajare. Brolin a deschis scorul în minutul 78, însă Răducioiu a egalat 10 minute mai târziu. În prelungiri, același Răducioiu a adus România în avantaj în minutul 101, însă Kevin Anderson a egalat în minutul 115 după o gafă a lui Prunea.

ADVERTISEMENT

La loviturile de departajare, suedezii au ratat primii prin Mild, însă “tricolorii” au ratat prin Dan Petrescu și Belodedici. În semifinale, Suedia a pierdut greu cu Brazilia, scor 0-1.

VEZI VIDEO: 

  • 55 de ani are Miodrag Belodedic
  • 3 este locul ocupat de Suedia la Campionatul Mondial din 1994
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri