Fotbal international

Miodrag Belodedici, Adrian Mutu și Alex Pașcanu, mesaje emoționante pentru românii din diaspora: „Știu ce înseamnă să rămâi în străinătate pentru a nu face rău alor tăi”. VIDEO

11.03.2020 | 16:47
Miodrag Belodedici Adrian Mutu si Alex Pascanu mesaje emotionante pentru romanii din diaspora Stiu ce inseamna sa ramai in strainatate pentru a nu face rau alor tai VIDEO
ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici, Adrian Mutu și Alex Pașcanu au transmis, prin intermediul unui material video publicat pe site-ul FRF, un mesaj emoționant, prin care își arată susținerea pentru românii din diaspora, afectați de coronavirus.

Mesaje de susținere pentru românii din diaspora

Românii stabiliți în țări precum Italia, Spania, Franța sau Germania, regiuni afectate puternic de coronavirus, se află într-o situație delicată, mulți dintre ei fiind în carantină, fără posibilitatea de a reveni acasă.

ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici, Adrian Mutu și Alex Pașcanu au transmis o serie de mesaje de susținere pentru românii aflați în diaspora. Fostul component al „Generației de Aur” a făcut o paralelă cu perioada dificilă prin care a trecut în perioada comunistă, când nu a putut reveni în România, la sfârșitul anilor ’90.

Dragi români din Diaspora, eu vă înțeleg cel mai bine. Pentru o vreme nu puteți veni în țară, la fel cum am pățit și eu, pentru o vreme mai lungă. Au fost zile și nopți amare, la mine din cauza comunismului, pentru voi dintr-o cauză medicală.

ADVERTISEMENT

Știu ce înseamnă să rămâi în străinătate pentru că dacă ai veni acasă ai face mai mult rău alor tăi, de aceea, vreau să vă spun, că sunt cu toată inima alături de voi”, a transmis Miodrag Belodedici.

Adrian Mutu, fotbalist cu peste 100 de goluri în Serie A, a rememorat perioada excelentă prin care a trecut în fotbalul italian, când a avut parte de o susținere importantă din partea comunității de români din „Cizmă”.

ADVERTISEMENT

Ani de zile m-am bucurat de afecțiunea voastră, dragi români din Italia, și v-am bucurat cu golurile mele din Serie A. Eu nu aș fi reușit fără voi. Acum este rândul meu să mă întorc cu sufletul și să vă transmit îmbrățișarea mea.

Nu puteți fi acasă acum, dar suntem noi lângă noi. Dacă sunteți izolați sau nu, eu vă promit că singuri nu veți fi niciodată”, a spus Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

„Dragostea românilor din Italia a fost plusul care ne-a ajutat să scriem istorie la EURO”

Alex Pașcanu, fotbalist format la Leicester, în Anglia, component al echipei de „tineret” care a ajuns în semifinalele EURO 2019, a recunoscut plusul enorm pe care l-au adus suporterii români prezenți în tribunele din Italia la turneul final.

Dragostea românilor din Italia a fost plusul care ne-a ajutat să scriem istorie la EURO U21. Eu m-am format ca fotbalist în străinătate, departe de casă.

Depărtarea doare, trăim vremuri tulburi, dar vreau să știți că întotdeauna jucăm cu gândul la voi, mai ales la cei pe care știm că victoria noastră poate să îi aline”, a transmis Alex Pașcanu.

ADVERTISEMENT