Sport

Miodrag Belodedici, declarație-șoc în războiul momentului: „Mi-ar plăcea foarte mult să dispară și FCSB, și CSA Steaua!”. Exclusiv

Miodrag Belodedici a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că își dorește ca FCSB și CSA Steaua să dispară, iar în locul lor să rămână o singură echipă cu numele de Steaua București.
18.11.2021 | 21:38
Miodrag Belodedici declaratiesoc in razboiul momentului Miar placea foarte mult sa dispara si FCSB si CSA Steaua Exclusiv
Miodrag Belodedici visează la ziua în care FCSB și CSA Steaua vor dispărea iar în Ghencea va juca o singură echipă: Steaua București. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK decăderea FCSB-ului, iar un alt coleg de generație și câștigător al Cupei Campionilor Europeni este dezamăgit de ceea ce se întâmplă.

FANATIK l-a contactat pe Miodrag Belodedici, iar acesta ne-o oferă drept exemplu pe Steaua Roșie Belgrad, care revine ușor-ușor în prim planul fotbalului european și nu este măcinată de conflicte.

ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici nu crede că Gigi Becali este cel care face echipa: „Toni Petrea are un avantaj”

Fostul mare fotbalist al Stelei nu crede că Gigi Becali va renunța la FCSB și speră că într-o bună zi echipa va reuși din nou performanțe la nivel internațional, așa cum a obișnuit: „Avem un cumpărător care vrea să dea 11 milioane, dar nu știu dacă îi convine! (n.r. râde) Dacă Becali vrea să vândă echipa, o să găsească pe cineva care s-o cumpere. Dacă nu, nu.

Îmi pare rău că se întâmplă astfel de lucruri. Mi-ar plăcea să rămână o echipă bună, cu un fotbal frumos, care să fie cunoscută și în Europa, așa cum e Steaua Roșie Belgrad. Tot timpul sunt discuții și probleme”.

ADVERTISEMENT

„Căprioara” e de părere că atât antrenorii, cât și patronii, vor performanțe și rezultate rapid, ceea ce acum în România nu mai este posibil la niciun nivel: „Nu este doar cazul lui Edi Iordănescu. La multe cluburi vin antrenori tineri și pleacă repede. Toți vor rezultate repede și țara asta nu este formată deocamdată pentru performanțe, mai ales în fotbal. Nu putem să facem rezultate. Uite ce se întâmplă la loturile naționale. E din ce în ce mai greu. Cine poate să vină să facă asta?”.

Miodrag Belodedici: „Eu nu cred că Gigi Becali decide cine joacă și cine nu!”

Din punctul său de vedere, patronii din Liga 1 ar trebui „reeducați”, însă Gigi Becali dorește doar să fie informat cu ceea ce se întâmplă la echipă: „Și patronii trebuie educați, eventual chemați și ținut un curs cu ei, să îi învețe cum să se comporte cu oamenii din club. Ei se gândesc și la profit și tot caută antrenori.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu spera să ia titlul, deși era la multe puncte în spatele lui CFR Cluj. Eu nu cred că Gigi Becali decide cine joacă și cine nu! Eu cred că intră în contact cu antrenorul și discută de jucători. Antrenorul trebuie să îi explice ce vrea să joace și cum. Trebuie anunțat și el și ținut la curent cu ceea ce se întâmplă”.

Dacă situația a scăpat atât de mult de sub control, Belodedici a declarat că Gigi Becali ar trebui să își ia carnetul de antrenor: „Eu nu cred că el poate îi spune antrenorului să joace cu Botoșani cu anumiți jucători, iar antrenorul să fie de acord și să joace cu ei. Dacă s-a ajuns la nivelul acesta, mai bine să vină la FRF să îi dea licența de antrenor și să stea pe bancă și el, ca să nu mai avem atâtea discuții. Dacă face asta ,atunci nu e deloc în regulă!”.

ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici e de părere că Toni Petrea este o alegere bună pentru FCSB, mai ales că a mai antrenat echipa și cunoaște foarte bine jucătorii și poate lucra cu Gigi Becali: „Toni Petrea a fost acolo, cunoaște foarte bine clubul, strategia, jucătorii, oamenii și cum merg lucrurile. Asta poate fi un avantaj pentru el. Eu sper să câștige FCSB campionatul, să se bucure și copiii aceia care joacă și să progreseze, să își facă o carieră”.

Miodrag Belodedici: „Să revină Steaua București în Ghencea!”

Miodrag Belodedici a fost tot timpul adeptul unei înțelegeri între FCSB și CSA Steaua București și încă mai speră că acest lucru va fi posibil: „Eu încă sper că FCSB și CSA Steaua se vor împăca și va exista doar Steaua. Să pună numele, să vină în Ghencea și să joace pe acel stadion superb.

Nu știu dacă mai e posibil. Ei știu cel mai bine. Vreau să merg să văd meciurile în cupele europene, așa cum o fac la Steaua Roșie Belgrad. Să nu mai auzim de certuri și tâmpenii, suporterii să fie la meciuri și să fie stadionul plin.

Dacă e vorba de bani, mai greu să se întâmple asta. Mi-ar plăcea foarte mult să dispară și FCSB-ul și CSA Steaua și să revină Steaua București în Ghencea! Așa ceva e incredibil și numai în România se poate întâmpla”, a spus Miodrag Belodedici în exclusivitate pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 3.50 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT