Fotbal intern

Miodrag Belodedici, propunere surpriză: “Să fie o colaborare! FCSB să joace în Liga 1, CSA în B”. Exclusiv

25.11.2020 | 00:04
Miodrag Belodedici propunere surpriza Sa fie o colaborare FCSB sa joace in Liga 1 CSA in B Exclusiv
ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici este contrariat de situația actuală de la Steaua și de problemele dintre CSA Steaua și FCSB, pentru fostul mare fotbalist rămâne o mare enigmă ce s-a întâmplat la finalul anilor ’90 cu milioanele de euro din conturile clubului.

FANATIK a realizat un interviu exclusiv cu singurul fotbalist român care a cucerit de două ori Cupa Campionilor Europeni și care și-a găsit cu greu cuvintele să descrie ce se întâmplă acum la Steaua București.

ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici nu ar spune nu unei colaborări cu CSA Steaua, dacă va fi nevoie de ajutorul său și deplânge situația în care a ajuns cel mare brand din fotbalul românesc. Momentan, „Căprioara” este vicepreședintele Comisiei pentru Fair-Play din cadrul Federației Române de Fotbal și a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK și despre cea mai usturătoare înfrângerere din cariera de fotbalist.

Miodrag Belodedici este foarte afectat de situația actuală de la Steaua București: „Nu înțeleg ce s-a întâmplat la CSA Steaua, la FCSB!”

Cum vede Miodrag Belodedici proiectul CSA Steaua?

– N-aș vrea să vorbesc prea mult… Eu le doresc foarte mult succes, să promoveze în Liga a doua și să ajungă în prima ligă. Dar nu știu! Nu înțeleg ce s-a întâmplat la CSA Steaua, la FCSB! Nu înțeleg cum s-a pierdut echipa Steaua, cum a dispărut, de ce a dispărut, cine e de vină… Nu înțeleg, nu pot să înțeleg!

ADVERTISEMENT

Totuși, sunt atâția foști colegi care susțin CSA Steaua București: Marius Lăcătuș, Ilie Dumitrescu, Tudorel Stoica, Gabi Balint, Ștefan Iovan, Anghel Iordănescu…

– Păi și eu o susțin! Și eu o susțin!

V-ați implica acolo dacă vi se cere ajutorul? Dacă vi se oferă o funcție în club…

– Cu se să mă implic? Cu ce? Păi dacă mi se cere sfatul, o să le dau sfatul! Cu ce să mă implic? Acolo e nevoie de bani în primul rând! Bani! Mulți bani… Sunt băieți care au jucat la Steaua și sunt la CSA: e Iovan, e Bumbescu, sunt foarte mulți… e și Iulian Miu. E nevoie de niște oameni care au bani și care să… pfoai de capul meu! Ce greu e să vorbesc despre CSA și de ce s-a întâmplat… și tot ce a fost. E foarte greu, nu știu…

ADVERTISEMENT

Gabi Balint spunea într-o emisiune că niște oameni capabili financiar doresc să investească la Steaua, alături de alți foști mari jucători ai Stelei. Știți ceva despre asta?

– Nu știu nimic, nimic, nimic! Nu știu nimic… Ce să vă zic… Să vină, să se implice, să facă orice să rezolve problema cu clubul, să se privatize, nu știu! E un subiect despre care mie îmi e foarte greu să vorbesc…

ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici continuă să se întrebe unde au dispărut banii de la Steaua București: „Mi se pare extrem, extrem de interesant”

Mi se pare extrem, extrem de interesant cum a dispărut Steaua București! Cum a putut să dispară cu atâția bani, atâția bani în cont, cu atâția jucători vânduți în străinătate, cu meciuri jucate în grupele Ligii Campionilor, în Cupa UEFA, la națională. Cum au putut să dispară banii ăia din club, ca să nu poată continua, la fel ca și Steaua Roșie Belgrad!

Ce trebuia să vină nu știu cine să preia clubul, că nu mai aveau bani… Păi unde sunt banii ăia din club? Unde sunt? Trebuia să caute… nu vreau să dau nume, pe unii, pe alții, să preia clubul că nu mai aveau bani! Nu știu, nu puteau ei să ducă clubul așa?

Cu Gigi Becali ați mai vorbit?

– Nu. De foarte mult timp.

Ați apucat să vedeți noul stadion?

– Daaaa, sigur că da! Ghencea a fost tot timpul un stadion de fotbal. Cel mai frumos din România! Mai cochet, mai micuț. E foarte frumos!

Miodrag Belodedici încă mai speră ca litigiul dintre FCSB și CSA Steaua să se rezolve amiabil: „Dacă s-ar uni, ar cuceri România!”

Credeți că ar putea să joace acolo și CSA Steaua și FCSB? Ar fi o situație ciudată…

– Eu mă tot gândesc și mie mi-ar plăcea să se împace cele două cluburi, FCSB să fie în prima ligă și CSA în a doua divizie și să joace și să crească și să fie colaborare bună și să crească mulți copii… Ar fi extraordinar! Dacă s-ar uni, ar cuceri România! În Ghencea e o bază sportivă extraordinară cu tot e nevoie și ce vor! Tot ce e necesar pentru sportul de performanță și pentru creșterea fotbaliștilor.

Aveți un mesaj pentru suporterii Stelei?

– Să susțină echipa. Să fie civilizați și să își susțină necondiționat echipa și frumos. Civilizat. Eu nu vreau să atac pe nimeni și încerc să stau departe de scandaluri.


  • (P) Cota BETANO pentru Gloria Buzău – FCSB: 11,50 este cota pentru „peste 6,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT