Fotbal international

Miracol în Rusia. Un fotbalist lovit de fulger a ieșit din comă și e pregătit să joace din nou

21.07.2020 | 21:24
Miracol in Rusia Un fotbalist lovit de fulger a iesit din coma si e pregatit sa joace din nou
ADVERTISEMENT

Un fotbalist din diviziile inferioare din Rusia a ieșit din comă după ce a fost lovit de un fulger și e pregătit să joace din nou.

Portarul echipei Zhamya Truda, Ivan Zabrovskiy, a fost protagonistul nefericitului incident în urmă cu mai puțin de trei săptămâni în timpul un ui antrenament.

ADVERTISEMENT

Formația Zhamya Truda este considerată cea mai veche echipă de club din Rusia, fondată în 1909. Echipa evoluează în Divizia de Vest a ligii a treia din Rusia.

Un fotbalist rus a ieșit din comă după ce a fost lovit de fulger

Tânărul de 16 ani a fost lovit în piept de fulger și trântit cu fața la pământ. Viața fotbalistului, care nu a respirat timp de două minute, a fost salvată în primă fază de unul dintre antrenorii săi care i-a făcut masaj cardiac și respirație gură la gură.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, Ivan Zabrovskiy a fost plasat în comă. ”El și-a recăpătat cunoștința, dar din cauza unui șoc dureros puternic, a trebuit să fie pus din nou în comă. Are o cicatrice în jurul gâtului, unde fulgerul i-a lovit lanțul, iar plămânii i-au fost afectați”, a declarat iubita jucătorului, Yelena.

Acum, cotidianul britanic The Sun anunță că fotbalistul rus care a fost lovit de fulger a ieșit din comă și a revenit la antrenamentele echipei, în ciuda semnelor care i-au rămas pe corp. Mai mult, conducătorii clubului au ținut să-l premieze pentru faptul că a scăpat cu viață și i-au oferit primul său contract de profesionist.

ADVERTISEMENT
fotbalist fulger comă
Semnele cu care s-a ales fotbalistul rus după ce a fost lovit de fulger. Sursă foto: thesun.co.uk

Din nefericire, nu este primul caz de acest fel din Rusia, în 2016, un alt fotbalist a murit după ce a fost lovit tot de un fulger.

Alexei Simonov, un tânăr fotbalist de doar 18 ani, a murit pe terenul de fotbal, după ce un fulger l-a lovit din plin.

ADVERTISEMENT

Medicii au intervenit rapid și prompt, însă nu au mai putut să-l salveze pe Alexei, care a fost declarat mort, la scurt timp după incidentul tragic.

ADVERTISEMENT
Tags: