News

Miracol în Siria, un bebeluş s-a născut printre ruinele cutremurului. Grav rănită, mama sa a murit după ce i-a dat viaţă

Un bebeluş născut printre ruinele cutremurului a rămas orfan la scurt timp după ce a venit pe lume. Mama sa a murit după ce l-a adus pe lume
07.02.2023 | 16:56
Miracol in Siria un bebelus sa nascut printre ruinele cutremurului Grav ranita mama sa a murit dupa ce ia dat viata
Un bebeluş s-a născut printre ruine, în Siria Foto Hepta / colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

După cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria cel puțin 5.000 de oameni au murit, dar a fost surprins și un moment emoționant, al nașterii unei noi vieți sub ruine.

Bebeluşul este singurul supravieţuitor din familie

Mass-media relatează că o femeie siriană, prinsă în ruine după ce casa ei s-a prăbușit în urma cutremurului, a născut un băiat, dar ea a murit la puţin timp după naştere.

ADVERTISEMENT

În ciuda celor mai nefavorabile condiții de care puteau avea parte, medicii din oraşul Jindires, situat la nord de Alep, au reușit să ajute femeia să nască și să aducă pe lume copilul în siguranță, dar nu au mai reușit să o salveze şi pe mamă.

Se pare că bebeluşul este acum singurul membru supraviețuitor al familiei, după ce cutremurul i-a ucis mama și frații.

ADVERTISEMENT

Vestea nașterii bebelușului și a morții mamei sale s-a răspândit rapid în întreaga lume, iar pe rețelele de socializare a fost publicat un videoclip în care apare un bărbat care duce nou-născutul departe de ruine.

În timp ce lumea deplânge pierderea a mii de vieți, povestea nou-născutului din Siria a atins inimile a milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

Bebelușul, considerat de mulți drept un “miracol”, a devenit un simbol al speranței în mijlocul tragediei.

În noianul de vești triste și al informațiilor că numărul victimelor este în creștere, o altă veste bună este că o fetiță a fost scoasă dintr-o clădire prăbușită, unde rămăsese blocată ore în şir, sub un morman de moloz. De asemenea, și în satul Qatma, la nord de Alep, echipele de salvatori au reușit să scoată din ruine un băiețel, Ahmed.

ADVERTISEMENT

UNICEF a anunţat însă că cele două seisme violente care au zguduit luni sudul Turciei şi nordul Siriei, care au dus la prăbuşirea a numeroase clădiri, s-ar fi putut solda cu moartea a mii de copii în cele două ţări.

ADVERTISEMENT