News

Miracol în Tasmania! Ce fenomen rar s-a petrecut: “N-am dormit toată noaptea. Toți suntem în stare de șoc”

06.08.2020 | 17:52
Miracol in Tasmania Ce fenomen rar sa petrecut Nam dormit toata noaptea Toti suntem in stare de soc
ADVERTISEMENT

Este un miracol! Un fenomen rar s-a petrecut în Tasmania, cel mai mic stat al Australiei : au apărut fulgi de zăpadă. Evenimentul rar i-a ținut pe locuitorii din nordul Tasmaniei treji toată noaptea.

Mulți oamenii din acea regiune au avut pentru prima oară ocazia să se bucure de magia ninsorii, fenomen pe care mulți dintre noi îl percepem ca unul obișnuit și ajungem să-l luăm de-a gata.

ADVERTISEMENT

Dar pentru cei care trăiesc în zone unde iarna își face rar apariția, zăpada devine o iluzie, o himeră. Momentul când în sfârșit își face apariția este unul de necrezut.

Fenomen care i-a surprins pe locuitorii din Tasmania

Kiani Chippendale, în vârstă de 26 ani, trăiește în Launceston și susține că nu a mai văzut niciodată zăpadă în orașul său.

ADVERTISEMENT

N-am dormit toată noaptea. Eram prea entuziasmați ca să dormim. Este foarte rar ce s-a întamplat. N-a nins niciodată în acest oraș. Nu s-a întâmplat așa ceva în viața mea,” a declarat Kiani pentru CNN

Conform Institului Meteorologic din Australia, este cea semnificativă ninsoare din ultimii 50 de ani în această zonă a continentului.

ADVERTISEMENT

Toți suntem în stare de șoc. Suntem încântați să vedem zăpadă. Copiii abia așteptau să iasă afară și să se joace. E o surpriză frumoasă pentru toată lumea care a avut un an atât de dificil“, a spus Stacey Baker pentru CNN.

Precipitațiile au venit la momentul potrivit. Iulie a fost luna cea mai secetoasă din 1957 încoace în Tasmania.

ADVERTISEMENT

Tasmania este cel mai mic stat din Australia. În componența ei mai intră și alte trei insule mici : King, Flinders și Bruny. Tasmania are o populație de 500.000 de locuitori și este faimoasă pentru că are cel mai curat aer de pe tot continentul.

 

ADVERTISEMENT