Fotbal intern

MIRACOL! A trecut prin iad, dar a învins CANCERUL

Jonas Gutierez este unul dintre cei mai iubiţi jucători din istoria lui Newcastle. Cunoscut pentru spiritul de luptător de pe teren, fotbalistul argentinian e acum aproape să învingă în cea mai...
24.11.2014 | 08:56
MIRACOL A trecut prin iad dar a invins CANCERUL

Jonas Gutierez este unul dintre cei mai iubiţi jucători din istoria lui Newcastle. Cunoscut pentru spiritul de luptător de pe teren, fotbalistul argentinian e acum aproape să învingă în cea mai grea luptă, cu cancerul testicular. Dacă în urmă cu două luni, doctorii îi spuneau că poate să îşi ia adio de la fotbal, acum, Gutierez se pregăteşte să revină pe teren. 

Coşmarul a pornit de la un duel cu Sagna

Pentru Jonas Gutierez coşmarul a început în luna mai a anului 2013, chiar în timpul unui meci din Premier League jucat de Newcastle cu Arsenal. Guttierez a avut o coliziune dură cu fundaşul “tunarilor” Bacary Sagna. Atunci, Guttierez a fost schimbat din cauza unei lovituri puternice în zona genitală:

“Coliziunea a fost dureroasă. Am vorbit cu doctorii imediat după meci, dar ei m-au liniştit şi mi-au spus că nu e nimic serios, a declarat Guttierez pentru englezi.

jonas3232

În ciuda a ceea ce spuneau medicii, durerea lui Guttierez a continuat: “După vacanţă am început să simt dureri mai mari la testicule. Sezonul începuse deja şi problemele mele continuau. Aveam tot timpul o senzaţie de disconfort. Am mers la doctori şi mi-au făcut analizele. Au detectat o tumoră şi mi-au spus că va fi operată. Atunci a început coşmarul meu”, a spus fotbalistul argentinian.

Schimbări dramatice 

Jonas Guttierez nu a spus decît apropiaţior că suferă de cancer testicular, însă nu a putut să ţină mult timp secret acest lucru. Schimbările fizice îl dădeau de gol. Înainte de boală, Guttierez era considerat un sex simbol, părul lung şi fizicul fotbalistului l-au făcut să apară pe coperţile multor reviste. Mai mult, firea nonconformistă a jucătorului l-a făcut să accepte şi provoacări mai ciudate, cum e participarea la un concurs de mîncat.

jonas

JonasGutierrez2

După ce a început chimioterapia, semnele luptei cu boala s-au văzut şi în fizicul fotbalistului. Guttierez s-a îngrăşat, celebrele sale plete erau înlocuite de calviţia pronunţată care arată cît de crudă este lupta cu boala.

jonas32312

1413309458759_Image_galleryImage_Newcastle_United_star_Jon

Familia, principalul sprijin

Deşi maladia a fost una cruntă, Guttierez a avut mereu alături de el sprijinul familiei sale: “M-a ajutat foarte mult optimismul familiei mele care a fost alături de mine în lupta cu boala. Înainte, nu vroiam să se ştie că sufăr de cancer şi cînd unele persoane pe care nu le cunoşteam foarte bine mă întrebau de ce sînt chel, am fost nevoit să le spun că am pierdut un pariu”. 

Maglietti-Jonas-enamorados-Revista-Gente_CLAIMA20141001_0260_30

nufcfans_jonas_gutierrez_family_mum_dad_partner_dog_newcastle_united

Coechipierul său de la Newcastle, Fabio Collocini a fost unul dintre cei mai afectaţi cînd a aflat de suferinţa colegului său: “Am fost timp de 6 ani la Newcastle. Ştiu că şi-a făcut multe griji cînd a aflat de boală. M-a vizitat des. Îl consider ca şi cum ar fi parte din familia mea”, spunea Guttierez.

toon-580_77314a

După un an de chin

Fotbalistul argentinian a fost operat în luna octombrie a anului trecut. Între timp a jucat şi 4 meciuri în Championship, fiind împrumutat la Norwich în liga secundă.

tumblr_l3wz1dWkll1qzo20n

După un an de luptă, “Ogarul” se pregăteşte să revină la antrenamentele lui Newcastle. Argentinianul mai are o sesiune de chimioterapie, însă medicii anunţă că tratamentul funcţionează foarte bine şi Jonas se va putea întoarce pe terenul de joc. 

jss

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: