News

Miracol la spitalul din Blaj. Un bărbat de 90 de ani s-a vindecat de coronavirus deși are și alte boli grave

19.05.2020 | 21:11
Miracol la spitalul din Blaj Un barbat de 90 de ani sa vindecat de coronavirus desi are si alte boli grave
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 90 de ani a fost externat din spitalul de la Blad, după ce s-a vindecat de coronavirus deși are și alte boli grave.

Un bărbat de 90 de ani s-a vindecat de coronavirus deși are și alte boli grave

Conform Adevărul, bărbatul în vârstă de 90 de ani, care s-a vindecat de coronavirus, a fost infectat la 6 mai în focarul din satul Săliştea Deal și la internare prezenta mai multe simptome: tuse, astenie, inapetenţă, dispnee.

ADVERTISEMENT

Pe tomografia pulmonară a prezentat pneumonie tipică cu scor de severitate medie. Mai mult, bărbatul prezenta mai multe boli grave, printre care bronşită cronică, cardiopatie şi fibrilaţie arterială.

Evoluţia bătrânului de 90 de ani a fost favorabilă, starea de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil şi a fost declarat videcat după două teste care au ieşit negativ.

ADVERTISEMENT

Cinci persoane vindecate într-o zi la Blaj

Pe lângă bărbatul de 90 de ani, marţi au mai fost declarate vindecate la Blaj încă două persoane din focarul Săliştea Deal: o femeie de 68 de ani confirmată pozitiv pe 30 aprilie şi internată pe 1 mai şi un bărbat de 64 de ani testat pozitiv pe 9 mai şi internat în aceeaşi zi.

Mai mult, pe lângă cele trei persoane din Săliştea Deal, au mai fost declarate vindecate încă două persoane, un tânăr de 19 ani din Tătârlaua, internat pe 11 mai, şi un bărbat de 60 de ani din Cugir, confirmat şi internat la spitalul din Blaj pe 4 mai.

ADVERTISEMENT

Lovitură grea pentru colectivul medical de la Spitalul Universitar din București. Medicul chirurg Artemiu Cătălin Bărbulescu a murit, după o luptă de mai bine de o lună cu noul coronavirus.

Oamenii de știință anunță noi dovezi ce arată că pacienții infectați cu noul coronavirus, testați pozitiv după recuperare, nu mai răspândesc infecția. În plus, aceștia ar putea avea anticorpi care să împiedice o nouă îmbolnăvire

ADVERTISEMENT

Chinezii anunță că au descoperit un tratament care va opri pandemia de coronavirus. Cu toate că peste 100 de companii farmaceutice încearcă să dezvolte un vaccin în timp record, chinezii au oferit o soluție neașteptată.

ADVERTISEMENT