News

Miracol pe feribotul cuprins de incendiu. Un pasager a fost găsit în viață după 2 zile. ”Am auzit alte voci”

Un pasager de pe feribotul cuprins de incendiu în largul insulei Corfu a fost găsit în viață după 2 zile. Bărbatul le-a transmis salvatorilor că și alte persoane ar putea fi în viața.
20.02.2022 | 15:25
Miracol pe feribotul cuprins de incendiu Un pasager a fost gasit in viata dupa 2 zile Am auzit alte voci
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost salvat duminică dimineață de pe feribotul cuprins de incendiu în largul insulei Corfu.

În urmă cu două zile, Euroferry Olympia, sub pavilion italian, a luat foc în drum spre portul italian Brindisi. La bord se aflau 292 de persoane, inclusiv 29 de români.

ADVERTISEMENT

În continuare, 11 persoane sunt date dispărute. Salvatorii au speranțe că cel puțin unii dintre ei sunt în viață, după ce bărbatul salvat astăzi le-a spus că ”a auzit și alte voci”, relatează The Guardian și presa elenă, citate de Libertatea.

Un bărbat a fost salvat la două zile după incendiul de pe feribotul aflat în largul insulei Corfu

Foto: Hepta.ro

Bărbatul salvat este lituanian și lucrează ca șofer de camion. După ce a fost blocat două zile pe feribot, acesta a reușit duminică să ia contact cu salvatorii.

ADVERTISEMENT

”Spuneți-mi că e real, că sunt în viață”, ar fi declarat bărbatul în momentul când era salvat, scrie The Guardian.

Pasagerul a fost transportat la spital pentru examinare, dar starea lui de sănătate pare să fie bună. Întrebat dacă a mai văzut vreun supraviețuitor, acesta a spus că a auzit alte voci, relatează publicația elenă Protothema.

ADVERTISEMENT

Operațiunile de salvare continuă în încercarea de a găsi și alte persoane aflate în viață.

Alte persoane de pe feribot ar putea să fie în viață

Tragedia petrecută în urmă cu două zile a fost devastatoare. Cauza incendiului este încă necunoscută. Una dintre ipotezele luate în calcul este că focul ar fi izbucnit la un camion aflat în cală.

La două zile după ce Euroferry Olympia, sub pavilion italian, a luat foc în drum spre portul italian Brindisi,  11 persoane sunt încă date dispărute.

ADVERTISEMENT

Oameni dispăruți se pare că sunt șoferi de camioane din Bulgaria, Grecia, Turcia și Lituania.

Printre cei salvaţi până acum se numără şi doi migranţi afgani care se aflau clandestin pe feribot. Acest lucru a creat ipoteza că ar fi existat la bord şi alţi pasageri clandestini, care nu apar pe lista pasagerilor.

ADVERTISEMENT
Tags: