Sport

Miracolul de la AS Roma are un nume: Jose Mourinho. Ce obiective are The Special One înainte de sfertul cu Feyenoord din Europa League

AS Roma a devenit oarecum un miracol sportiv în acest sezon datorită intuiției lui Jose Mourinho, care a transformat o echipă mediocră într-una de top.
13.04.2023 | 16:48
Miracolul de la AS Roma are un nume Jose Mourinho Ce obiective are The Special One inainte de sfertul cu Feyenoord din Europa League
AS Roma a devenit oarecum un miracol sportiv în acest sezon datorită intuiției lui Jose Mourinho, care a transformat o echipă mediocră într-una de top. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După eșecul în Premier League cu Tottenham, portughezul a optat să-și refacă imaginea cu o formație de putere financiară și fotbalistică medie, unde a devenit rapid o figură influentă atât pe teren, cât și în afara acestuia.

Jose Mourinho, marele artizan al miracolului numit AS Roma

Sosirea lui Jose Mourinho la AS Roma a reaprins flacăra speranței în rândul fanilor ”giallorossi”, însă până în vârful drumului e cale lungă. ”The Special One” a înțeles primul acest lucru și a luat-o pas cu pas în încercarea de a înfăptui un miracol în capitala Italiei.

ADVERTISEMENT

Într-un material al publicației britanice Daily Mail, portughezul este descris ca ”un dictator însetat de sânge” și care face tot ce îi stă în putință pentru a atrage în jurul său întreaga suflare a Romei, de la suporteri și până la patron.

”O serie de conflicte controversate cu arbitrii, precum și recentele contre cu Antonio Cassano, au stârnit o bază de fani ai Romei care acum visează să câștige Europa League la un an de la triumful din Conference League.

ADVERTISEMENT

Fără ‘The Special One’, Roma nu l-ar fi legat niciodată pe Chris Smalling de un nou contract pe doi ani, iar Paulo Dybala nu ar fi acceptat niciodată o ofertă financiară atât de mică. Mourinho a construit o echipă agresivă, egoistă, care adoarme adversarii ca un șarpe care se năpustește asupra prăzii sale”, a scris sursa citată.

Nemanja Matic, transferul cheie reușit de portughez la Roma

Jurnaliștii britanici sunt de acord că AS Roma nu este încă o forță a Europei, însă Mourinho a arătat că știe să construiască o astfel de formație care acum are în spate entuziasmul dat de succesul din sezonul trecut din Conference League.

ADVERTISEMENT

”Fiecare echipă se teme să înfrunte Roma acum. Există multe motive pentru acest lucru și printre ele se numără marea lor organizare tactică sub Mourinho. Cei trei fundași centrali ai săi – Roger Ibanez, Gianluca Mancini și Smalling – sunt adesea un zid de netrecut.

Mijlocul terenului prosperă în sfârșit prin forța și inteligența tactică a lui Nemanja Matic, un alt jucător de top care a sosit în Italia la sfârșitul splendidei sale cariere în Premier League.

ADVERTISEMENT

Deși nu sunt deloc cei mai buni din Italia, Roma este cu siguranță una dintre cele mai proaspete echipe care joacă în Europa datorită entuziasmului regăsit după succesul din Conference League de anul trecut”, au notat englezii.

Mourinho, ademenit cu bani mulți la Al Nassr

Jose Mourinho se simte bine la Roma, dar dacă rămâne sau nu și după sfârșitul acestui sezon depinde de calificarea în Champions League. Șansele sunt destul de mari, pentru că ”giallorossi” sunt pe locul 3 în Serie A, însă bătălia este una crâncenă.

O altă variantă este ca italienii să câștige Europa League. Aici lucrurile sunt mult mai grele, deoarece în sferturi întâlnesc liderul din Olanda, Feyenoord, pentru ca în semifinale să dea peste învingătoarea dintre Bayer Leverkusen și Union St. Gilloise.

Chiar dacă vor face pasul spre marea finală, acolo pot da peste nume uriașe ale fotbalului continental precum Manchester United, FC Sevilla, Juventus Torino sau Sporting Lisabona.

În cazul în care nu va reuși să califice AS Roma în Champions League și hotărăște să plece din capitala Italiei, Mourinho nu duce lipsă de oferte. Saudiții de la Al Nassr vor neapărat să-l aducă din nou alături cu Cristiano Ronaldo și pentru acest lucru sunt dispuși să-i ofere un salariu fabulos care ar face din portughez cel mai bine plătit antrenor din lume.

ADVERTISEMENT