Life

Miracolul neștiut din viața Monicăi Bârlădeanu! Cum a reușit să trezească din comă vărul care suferise un accident

16.08.2020 | 17:13
Miracolul nestiut din viata Monicai Barladeanu Cum a reusit sa trezeasca din coma varul care suferise un accident
Monica Bârlădeanu i-a salvat viața unui văr citindu-i Psalmii. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

La cei 41 de ani ai săi, Monica Bârlădeanu a dat uitării toate necazurile din trecut și se poate bucura liniștită de viață, alături de persoanele dragi. Asta de când l-a cunoscut pe tânărul preot al Bisericii Sf. Gheorghe Nou din Capitală, care, de altfel, avea să îi devină și duhovnic.

Din acel moment, actrița nu mai poate concepe viața fără biserică și rugăciune. Într-un interviu acordat recent, frumoasa brunetă a vorbit despre miracolele la care a fost martoră datorită credinței, dar și despre prima întâlnire cu părintele care a învățat-o ce înseamnă liniștea și echilibrul.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat pe 14 august 2019, cu doar o zi înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, când vedeta Pro TV se afla în căutarea unui duhovnic căruia să i se spovedească. Iar viața i l-a scos în cale tocmai atunci când își pierduse speranța că îl va mai găsi.

Monica Bârlădeanu și-a găsit alinarea în credință. Nu mai poate concepe viața fără rugăciuni și biserică

Lucrurile pe care nu le ierți, sunt poveri pentru tine mai toată viața. Sunt lucruri care te apasă și în momentul în care conștiința e atât de încărcată și simți nevoia să o descarci. Eu, nemergând la biserică decât la ceremonii mondene, deși am 6 preoți în familie, iar la 18 ani aplicasem să îmi iau atestatul de profesoară de religie, așa de tare m-am îndepărtat de religie…

ADVERTISEMENT

Am simțit nevoia să mă spovedesc, lucru care mi se părea absolut înspăimântător, pentru că avusesem experiența cu vreo 20 de ani în urmă și dăduse cineva cu mine de pământ și era descurajant. M-am rugat ca duhovnicul meu să fie potrivit. Și potrivit este!

Blândețea lui și felul în care m-a ajutat să înțeleg și să iert. Toată lumea aleargă la tot felul de hramuri, în tot felul de ritualuri, să ne curățăm. Stai să vezi ce te curăță spovedania, ca să nu mai spun de împărtășanie! Sfânta Liturghie te schimbă la nivel celular, iar atunci când faci un pas spre Dumnezeu, El face 10 spre tine și îți arată niște lucruri”, a mărturisit Monica Bârlădeanu într-o emisiune televizată.

ADVERTISEMENT

Cum i-a salvat viața unui văr care era în comă: „Am înțepenit!”

Verișorul meu a avut un accident de mașină, a fost transportat la București. Era în comă, în comă, în comă… Eu eram singura care puteam să merg la el, pentru că ai mei erau toți la Iași.

Duhovnicul meu a spus «Te duci și îi citești Psalmi, o catismă pe zi (n.r. un capitol)». Te duci la un om în comă, care nu are nevoie de mare lucru, nici nu știe că ești acolo. Și îi citesc. Veneam de multe ori de la filmări cu sclipici, cu tocuri și îi citeam.

ADVERTISEMENT

La terapie intensivă și dă-i cu cărticica. La Psalmul 35 a deschis ochii. Am înțepenit! Nu erau șanse să se întâmple asta. Mă uit la el, credeam că se uită prin mine, dar se uita chiar la mine”, a povestit actrița din serialul Vlad, vizibil emoționată, despre miracolul la care a asistat cu puțin timp în urmă.

ADVERTISEMENT
Tags: