Mircea Badea, amenințare directă la adresa unui cunoscut medic. Ce vrea să îi facă

Adrian Ilie   
în HotNews
07/08/2020, 21:03
Mircea Badea, amenințare directă la adresa unui cunoscut medic. Ce vrea să îi facă
Mircea Badea/ Sursa foto: antena3.ro

Mircea Badea l-a criticat dur pe medicul Emilian Imbri, manager al Spitalului ”Victor Babeș”, după ce acesta a afirmat că ”a venit vremea dictaturii medicale”. Badea a spus că scopul său este ca pe viitor Imbri să nu mai  fie  managerul spitalului pe care-l  conduce acum, transmite DC News.

Mircea Badea a  estimat că mulți medici vor fi nemulțumiți de verdictul pe care Curtea Constituțională va trebui  să-l dea pe sesizare de neconstituționalitate depusă de către Avocatul  Poporului împotriva Legii carantinării.

Legea carantinării cred că va pica la Curtea Constituțională. Sunt 100% sigur din toate motivele corecte. Și cred că va nemulțumi inclusiv pe unii din lumea medicală, cum ar fi pe doctorul Imbri. Astăzi mă cam nominaliza pe mine spunând că zic povești la miezul nopții și-mi spăl adidașii”, a spus  prezentatorul la Antena 3.

Badea: ”Unii medici au fantasme cu dictaturi”

Acesta a spus despre Emilian Imbri că face parte din tagma medicilor care aspiră la puteri discreționare pentur combaterea epidemiei.

Azi medicul Imbri făcea apologia dictaturii medicale. A zis că este vremea dictaturii medicale. Eu spun că nu este vremea niciunei dictaturi pentru că facem parte din UE, din NATO, suntem în parteneriat strategic cu SUA. Faptul că unii dintre medici au fantasme cu dictaturi în care sunt ei niște micuți dictatori și-și exercită o putere discreționară așa cum înțeleg ei… este greșit. Așa ceva nu se va întâmpla în România pentru că va interveni CCR. Ce mă va interesa pe mine în viitor este ca medicul Imbri să nu mai fie manager la ”Victor Babeș”, ba chiar să susțină un examen de o anumită specialitate”, a mai spus Mircea Badea.

Emilian Imbri, managerul Institutului ”Victor Babeș” din București, a afirmat că este necesară ”o dictatură medicală” pentru ca epidemia de coronavirus să fie bine  combătută.

A cam trecut vremea poveștilor spuse la ceas de seară de persoane care își spală adidașii! E vremea dictaturii medicale, adică doctorii să fie înțeleși și crezuți. Dictatura medicală nu înseamnă că cineva îți fură viața, drepturile și te obligă să te speli pe mâini”, a spus Emilian Imbri, într-o emisiune la Digi24.

Imbri susține că situația în țara noastră a devenit cu adevărat îngrijorătoare, iar medicii nu-și doresc să ajungă în situația să decidă pe care dintre pacienți îi salvează.

Emilian Imbri crede că trebuie evitată cu orice preț situația din Italia și SUA când numărul mare de pacienți a făcut ca doar unora dintre ei să li se asigure ventilarea mecanică de care aveau nevoie.

Sunt și situații ca în SUA, Italia, unde a trebuit să se ia decizii înainte ca soarta să decidă. Asta e cel mai cumplit, să spui: aici nu mai are rost. Rămâi toată viața cu gândul că poate ar fi avut rost. Nu am fost încă în situația asta (…) S-a creat impresia că doctorii au vreun interes. Nu, doctorii nu au interes decât să vadă omul ieșit din spital. Ieșit și externat, nu ieșit oricum din spital”, a declarat Imbri.

În opinia medicului, evoluția epidemiei în România depinde de atitudinea fiecărui cetățean.

Să dispară comentariile că de ce nu putem bea pe terase până dimineață, că să ne strângem în brațe și să tragem o horă. Nu e suficient ce se întâmplă în jur? E suficient, fiecare trebuie să aleagă și asta înseamnă responsabilitate personală”, a conchis Emilian Imbri.

 

Închide ×