News

Mircea Badea, atac virulent la adresa lui Kovesi după numirea în funcția de procuror-șef european: „Va fi măciuca francezilor și germanilor”

19.09.2019 | 18:05
Mircea Badea atac virulent la adresa lui Kovesi dupa numirea in functia de procurorsef european Va fi maciuca francezilor si germanilor

Realizatorul tv Mircea Badea a avut o reacție virulentă după numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror – șef european. Badea a scris că fostul șef DNA este doar un instrument politic al francezilor și al germanilor și numirea ei se va întoarce împotriva celor care au susținut-o. Este cunoscut faptul că Mircea Badea este unul dintre susținătorii partidului de guvernământ și un mare contestatar al felului în care s-a dus lupta împotriva corupției în România în ultimii ani.

Mircea Badea, virulent la adresa lui Kovesi după numirea în funcția de procuror-șef european

Mircea Badea a reacționat pe facebook, la scurt timp după numirea Laurei Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA, în funcția de procuror șef european. Badea s-a arătat extrem de iritat de numirea lui Kovesi în funcția europeană:

„Doamne, in sfarsit! Dupa atata scremut, constipatia institutionala a luat sfarsit: a avut loc o treaba mare, europeana. Ma bucur mult pentru Europa pentru ca o merita pe Kovesi. Ea va face ce stie: va fi sluga perfecta a nemtilor si a francezilor, o maciuca folosita impotriva tuturor celorlalti. Dar acestia din urma merita cu varf si indesat”, a postat Mircea Badea pe Facebook.

Mircea Badea, atac la adresa lui Kovesi după numirea în funcția de procuror-șef european
Mircea Badea, atac la adresa lui Kovesi după numirea în funcția de procuror-șef european *foto: facebook

Laura Codruța Kovesi a câștigat detașat cursa pentru funcția de procuror șef european

Kovesi a câștigat cursa împotriva procurorului francez Jean Francois Bohnert. Românca a obținut 17 voturi din cele 22 în cadrul votului final. Asta cu toată opoziția guvernului român și după ce Viorica Dăncilă chiar o sfătuise pe ambasadorul român la UE să voteze împotrivă. Însă, se pare că diplomatul Luminița Odobescu a votat pentru propunerea lui Kovesi, la apelul lui Klaus Iohannis.

„Cu privire la votul de astăzi, eu cred că este o recunoaștere a activității depuse în întreg sistemul de justiție. A contat și că am terminat pe primul loc în interviul tehnic, dar cred că este o reușită a tuturor românilor care au susținut lupta pentru justiție și a apărării statului de drept. Acest vot este un vot de încredere, de susținere pentru un popor care a sprijinit justiția și valorile europene”, a fost prima reacție a fostului șef DNA, după ce a fost numită de europeni în funcția de procuror-șef al UE.