News

Mircea Badea, anunț surprinzător după consultările de la Cotroceni. Ce s-ar putea întâmpla în România

14.12.2020 | 23:57
Mircea Badea anunt surprinzator dupa consultarile de la Cotroceni Ce sar putea intampla in Romania
ADVERTISEMENT

Mircea Badea, realizatorul emisiunii “În gura presei”, a comentat luni prima rundă a consultărilor de la Palatul Cotroceni, în vederea formării noului guvern. Acesta a declarat că “să nu ajungem la anticipate, asta ne trebuie nouă acum?” referindu-se la situația complicată din perspectivă politică.

Klaus Iohannis a declarat că va convoca noul Parlament pe 21 decembrie, dar că luni nu a identificat nicio propunere de prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Acum câteva zile a declarat că România va fi condusă de UDMR, analizând viitoarea coaliție de guvernare de centru-dreapta dintre PNL, USR-PLUS și UDMR.

Mircea Badea despre consultările partidelor cu președintele: “Anticipate ne trebuie nouă acum?”

“E bine că fiecare s-a dus cu propunera lui la Cotroceni și acum și Iohannis își dă seama că nu are ce să facă. Prima rundă a fost extraordinară, foarte bună, o să mai avem.

ADVERTISEMENT

Mă enervez rău dacă nu va fi Cîțu prim-ministru, e a doua oară. Prima oară s-a întâmplat, a fugit, acum dacă vor carantina Bucureștiul poate nu fuge. Am fost atât de aproape!

Cioloș ar fi extraordinar, chiar ar fi extraordinar și ar avea din nou șansa domnul Dîncu să fie vice-prim-ministru, dar vă garantez că nu va fi el. El este doar un moț de la o chestiuță de 15%. Ce prim-ministru să fie?.

ADVERTISEMENT

De bun simț e așa, fiecare partid a zis că îl vrea pe altul prim-ministru și eu ce fac acum? În mod normal ai zice să îl pui pe ăla de la partidul cu cel mai mare scor, în principiu pică, dar asta e. Pe cine să nominalizez? Pe ăla de la UDMR? Nu, pe ăla de la partidul de pe primul loc.

Pică și apoi ajungem la negocieri de pe alte poziții, să nu ajungem, totuși, la anticipate! Anticipate ne trebuie nouă în situația asta? Deocamdată este foarte amuzant”, a declarat Mircea Badea.

ADVERTISEMENT

Badea: “Trei partide tari în cioc, subțirici pe la mijloc au 40%”

“Eu vreau să vă propun un exercițiu de imaginație. Să ne imaginăm că urmașii lui Brătianu aveau 35%, nu 25% cum au avut. Ia imaginați-vă cum ar fi făcut. Ei cei de la PNL au început să realizeze că 25% este un scor de căcat. 25% dintr-o participare foarte redusă este și mai de…cum vorbirăm.

Ei nu au realizat că sunt de porc electoral vorbind, dar își vor da seama că se apropie ignatul. Încă sunt agresivi și de-o suficiență incredibilă.

Bine nu e vorba că și useriștii sunt de toată treaba, cu alea trei lozinci ale lor. Două partide au 15% dintr-o participare foarte mică, sunt tari de tot!

Voi vedeți în studio vreun urmaș al lui Brătianu? Sunt de-o aroganță urmașii lui Brătianu de urmă. Așția de la PNL nu au mai venit pe aici că ei doar suportă pupătura în popou, că ei sunt șmecheri.

M-au enervat Vâlceanu și încă vreo doi, dar am o problemă cu numele și nu le-am reținut. Dacă aveau ăștia 35% nu se mai putea trăi în țara asta de cât de șmecheri s-ar fi dat ei.

Urmașii lui Werner sunt foarte tari, dar au 25%, mai cheamă încă două partide care au 15% și abia se screm de un 40%. Fără UDMR…dacă UDMR zice că lor le place în opoziție, ce fac? Trei partide tari în cioc, subțirici pe la mijloc au 40%. Fără Jó napot kívánok, nem! De nicio culoare!”, a adăugat realizatorul.

ADVERTISEMENT