News

Mircea Badea, despre rezultatele alegerilor: “România va fi condusă de UDMR”

08.12.2020 | 00:29
Mircea Badea despre rezultatele alegerilor Romania va fi condusa de UDMR
ADVERTISEMENT

Mircea Badea, realizatorul emisiunii “În gura presei” de la Antena 3 a comentat în emisiunea din noaptea dintre luni și marți rezultatul alegerilor parlamentare. În opinia acestuia, “România va fi condusă de UDMR” începând cu următoarea perioadă.

Conform rezultatelor parțiale ale alegerilor, Partidul Mișcarea Populară nu a reușit să treacă pragul de 5%, în acest fel nu se va afla în noul legislativ.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea a avut o reacție foarte dură luni seară împotriva lui Ludovic Orban, în contextul demisiei președintelui PNL din postura de prim-ministru.

Badea despre rezultatele alegerilor: “UDMR va conduce România”

“Eu cred că cei de la UDMR la whisky-uri și râd. Sunt niște băieți cu mulți bani, stăpâni pe sine, șmecheri și au mai fost de multe ori în postura asta, știu exact ceea ce au de făcut.

ADVERTISEMENT

România în mod adevărat și esențial va fi condusă de UDMR. USR-ul între ei se urăsc de moarte, apoi se urăsc de moarte cu PNL-ul. Plus că nu au meciuri în picioare, știu doar lozinci. PNL-ul sunt niște ocnași bătrâni, obosiți de atâta rău care însă știu toate colțurile pe care unii nici nu cred că le visează.

Foarte important ce a zis Kelemen Hunor, a zis un guvern cu 50% plus încă ceva e un guvern foarte instabil. Corect, absolut corect. Chiar dacă în eventualitatea în care Băsescu reușește să treacă de 5% e greu. Dacă totuși nu reușesc să îl treacă peste 5% e daună totală.

ADVERTISEMENT

25 cu 15 e 40. După care vine UDMR-ul. Diferența între UDMR și PNL, o dată UDMR are IQ, PDL-ul ăsta denumit fraudulos PNL nu are. USR-ul nu știu cum îi cheamă, nu sunt în stare la ei în partid să facă niște alegeri pe care să le conteste ei între ei. 

UDMR de 30 de ani e în postură de balama, ei își cunosc foarte bine rolul, știu foarte bine toate unghiurile, au trebuit să negocieze de-a rândul anilor cu tot felul, unii mult mai deștepți decât cei de la PNL și USR. Dacă nu reușesc securiștii să îi scoată pe PMP peste prag, PNL și USR sunt micul dejun al UDMR-ului, îi dezosează”, a declarat Mircea Badea în timpul emisunii sale.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea despre scorul PMP: “Încearcă acum cu tableta, cu STS-ul, cu sacul, oricum să îi treacă pragul”

“Ăștia nu au voturi suficiente, încearcă disperați să facă ceva, mai vin unii cu un sac la noapte ca la Sectorul întâi, mai apare vreo eroare de soft, dacă PMP-ul avea voturile era gata demult.

Băsescu e predat fedeleș, dar nu are voturile. Noaptea e un sfetnic bun. Dacă ei ar fi trecut pragul pe bune, nu aveam despre ce să vorbim acum.

O formă de viață denumită conspirativ Rareș Bogdan se revendica de la Brătianu și explica cum PNL va avea 35%, doar că are 25%. Rezultatele sunt PSD 30, PNL 25 și USR 15. Dacă nu intră PMP-ul și de fapt în acest moment e cel mai important lucru pentru președintele PNL Iohannis.

Dacă nu intră PMP-ul, Băsescu e predat de mult, are dosar la Curtea Supremă, știm că e justiția independentă, abia așteaptă să fie albit, le spune că “fac ce vreți”.

E evident că PMP nu a trecut pragul și încearcă în noaptea asta să îl treacă prin manevre. Dacă reușesc mai un sac, mai un soft, mai un STS, mai o tabletă, mai o contestație și îl scot pe Băsescu peste 5%, o să aibă în total 45% și cu redistribuiri apropie un 50, cu minorități și scremere să zicem că ar reuși”, a adăugat Badea.

ADVERTISEMENT