Life

Mircea Badea, despre scandalul de la Eurovision 2022: “Mi s-a părut o cretinătate lipsită de relevanță”

Mircea Badea a comentat scandalul voturilor de la Eurovision Song Contest 2022. Punctajele acordate de șase țări, printre care și România, au fost descalificate.
16.05.2022 | 13:24
Mircea Badea despre scandalul de la Eurovision 2022 Mi sa parut o cretinatate lipsita de relevanta
Mircea Badea, despre scandalul de la Eurovision 2022. Sursa ftoto: Captură YouTube, Instagram/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a vorbit, în emisiunea pe care o prezintă la Antena 3, despre scandalul de la concursul muzical Eurovision 2022.

Mircea Badea, despre scandalul de la Eurovision 2022

Organizatorii Eurovison 2022 sunt acuzați de corupție după ce ar fi confiscat voturile juriilor din șase țări, printre care și România, oferindu-le Ucrainei, care este și câștigătoarea din acest an.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea a comentat scandalul iscat după finala de la Torino. Prezentatorul nu s-a declarat interesat de concursul muzical, pe care l-a considerat mereu “lipsit de relevanță”. Cu toate acestea, realizatorului TV i-a atras atenția scandalul voturilor.

“Pe mine mă interesează Eurovision cum vă interesează pe dvs. prelucrarea prin așchiere, deci deloc.

ADVERTISEMENT

Nu știam că mai există. Mi s-a părut mereu o cretinătate, lipsită de relevanță. M-am interesat doar când colonelul Turcescu s-a dus să fie și cântăcios la Eurovision. Atunci m-a interesat. În rest, nu m-a interesat să mă uit la unii care ghiorlăie ca să nimic. 

Am văzut nenumărate titluri cu privire la o situație care mă interesează. România a votat să dea 12 puncte Moldovei. Dar un observator ‘independent’ a decis că votul României nu e ok. Deci că nu a votat bine.

ADVERTISEMENT

Nu am în ce detalii să intru. Atunci, acele 12 puncte s-au dus la Ucraina. Cum?? Asta mi s-a părut tare. Știmați cetățeni, vă dați seama la ce s-a ajuns?” a declarat Mircea Badea la Antena 3, în cadrul emisiunii În gura presei.

Prezentatorul a mai spus că războiul va mai dura ceva, comentând și faptul că melodia trupei Kalush Orchestra, reprezentanta Ucrainei la Eurovison 2022, a devenit imnul armatei lui Zelenski.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mircea Badea crede că Ucraina va câștiga și campionatul de fotbal, în contextul acestui război.

“Dacă nu ar mai fi câștigat Eurovisionul, nu ar mai fi fost această știre (n.r. – cântecul Ucrainei de la Eurovision a devenit imnul armatei lui Zelenski). Înțeleg că va urma un campionat de fotbal.

Acest război va ține o grămadă, asta e limpede, nu se va încheia. Eu cred că la echipa Ucrainei se dă 11 metri și dacă nu ajunge în careul advers.”, a adăugat prezentatorul.

Ce s-a întâmplat cu voturile României la Eurovision 2022

Recent, a apărut o înregistrare cu prezentatoarea Eda Marcus, de la TVR 1, care ar fi trebuit să anunțe punctajul juriului la Eurovision 2022. În clipul video se poate observa surprinderea acesteia după ce nu a mai intrat în direct, dovadă că nu a fost vorba despre probleme tehnice.

Vedeta ar fi trebuit să anunțe live decizia juriului României privind punctajul la Eurovision, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Televiziunea Română a publicat un clip video cu Eda Macurs în timp ce se pregătea să anunțe punctajul juriului. Aceasta apărea zâmbind la cameră, pregătindu-se să intre în direct.

Pe fundal anunțul lui Mika, unul dintre prezentatorii show-ului de la Torino, anunțând că România are probleme tehnice și nu poate intra live.

“What?! Nu cred. Deci nu cred”, este reacția pe care a avut-o Eda Marcus pe înregistrare, după ce a auzit anunțul lui Mika. Clipul video nu a fost văzut la TV, întrucât Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a refuzat transmiterea live.

Pe rețelele sociale, Eda Marcus a precizat că imaginile cu ea au fost surprinse în timp real.

“Această este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. 

Înregistrarea această este, de fapt, dovadă că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi când nu am fi existat.”, a scris Eda Marcus pe Instagram.

Au existat mai multe nereguli la ediția cu numărul 66 Eurovision Song Contest. Punctajele oferite de șase dintre țările participante au fost descalificate. În afară de România, este vorba despre Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

TVR a anunțat că nu au fost comunicate suspiciuni privind corectitudinea votului și că ”regulile au fost schimbate în timpul jocului”. Votul României, de 12 puncte, urma să fie acordat Moldovei, dar a fost acordat, în schimb, Ucrainei.

ADVERTISEMENT