News

Mircea Badea, discurs dur după cazul femeii ucise de câini: ”Ce a mai căutat acolo a doua oară? E halucinant ce aud”

Mircea Badea a privit din altă perspectivă tragedia petrecută în weekend, în Capitală, acolo unde o femeie a fost ucisă de câini. Acesta s-a întrebat ce a căutat Ana Oros acolo.
24.01.2023 | 06:59
Mircea Badea discurs dur dupa cazul femeii ucise de caini Ce a mai cautat acolo a doua oara E halucinant ce aud
Mircea Badea, după ce Ana Oros a fost ucisă de câini, în Capitală: “Ce a mai căutat acolo a doua oară? E halucinant ce aud”. Sursa foto: captură Antena 3 / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De sâmbătă, de când Ana Oros, o angajată a Primăriei Capitalei, a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii din București, în spațiul public s-a declanșat o avalanșă de acuzații la adresa autorităților.

Mircea Badea, după ce Ana Oros a fost ucisă de câini, în Capitală: “Ce a mai căutat acolo a doua oară? E halucinant ce aud”

Mulți caută vinovații în urma acestei uriașe tragedii. Subiectul a fost abordat, luni, în emisiunea sa, și de Mircea Badea. Prezentatorul de la Antena 3 a analizat acest caz și propune o privire din altă direcție a dramei.

ADVERTISEMENT

După cum se știe deja, Ana Oros a mai fost atacată de câini, în același loc, și în aprilie 2022. Atunci, femeia a avut noroc și, după mai multe zile de stat în spital, a scăpat cu viață.

Acest aspect îl intrigă pe Mircea Badea. De ce, după ce a mai trecut prin astfel de clipe grele, iubitoare de natură a decis să mai alerge prin acel loc?, se întreabă acesta.

ADVERTISEMENT

”E o întrebare corectă: ‘de ce s-a mai dus a doua oară în locul în care a fost mușcată de câini?’ Iar prietenii ei spun că voia să-și învingă fricile.

Dumneavoastră ați mai auzit așa ceva? Dacă prietenii ei nu mint, întrebarea este foarte corectă: ce a mai căutat acolo a doua oară? Acolo nu era vorba de învins fricile, era vorba de învins o haită de câini. Fricile ți le învingi, dar cu haita cum faci? Pe haită o învingi și pe ea? Este halucinant ce aud.

ADVERTISEMENT

Sunt absolut sătul să aud discursul absolut debil din societate cu privire la frică. Este și discursul absolut debil cu privire la frică al Danei Budeanu. Frica există. Și este bine că există frică în doze rezonabile. Frica există la om din motive corecte și anume păstrează viața, sănătatea și integritatea. Frica te păzește de multe nenorociri.

Dacă frica ajunge să te consume este altă discuție. Dar frica este bună la om pentru că frica ți-o mai poți învinge, dar haita de câini nu. Și mori”, a afirmat Mircea Badea, luni, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ce spune Mircea Badea despre responsabilitatea în cazul decesului Anei Oros

În acest moment, în spațiul public, vina morții Anei Oros este aruncată pe mai multe instituții. Sunt arătate cu degetul: Primăria Generală a Capitalei, cea de sector sau ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor).

Și în acest caz, Mircea Badea are o poziționare diferită față de opinia generală. Moderatorul ”În gura presei” afirmă că, tot timpul, vina după astfel de tragedii se aruncă pe oricine altcineva în afară de victimă.

”Este deranjant, la nivel strict mental, completa eliberare de responsabilitate personală în orice ar face un cetățean. Indiferent ce alege un om să facă, el nu este responsabil, ați observat acest lucru? Asta auzim mereu: că responsabil trebuie să fie întotdeauna Guvernul, primarul, în general o entitate, o structură, o persoană, altcineva decât persoana în cauză.

Să-ți confrunți fricile, în principiu, este bine. Să faci ce a făcut doamna, nu cred că este bine. Cum s-a ajuns ca omul modern să fie considerat perfect iresponsabil? Am pus aceeași întrebare și la cazul Colectiv când se presupune că Piedone trebuia să stea în ușa speluncii ăleia, în care eu nu aș fi intrat, și să zică: ‘nu intrați aici că s-ar putea să fie probleme’. Sau Ponta trebuia să stea în ușă. Mă mir că nu este de vină Ponta și aici.

Numai tu ești responsabil pentru tine. Este cea mai deșteaptă zicere pe care am auzit-o. Prima dată când această doamnă a mers acolo este de înțeles, dar dânsa a ales, conform mărturiilor, să-și confrunte fricile și să mai meargă acolo iar”, a mai spus Mircea Badea.

ADVERTISEMENT
Tags: