News

Mircea Badea îi atrage atenția lui Ludovic Orban: ”I s-a mai întâmplat o dată”. Ce i se pregătește fostului premier

18.01.2021 | 08:07
Mircea Badea ii atrage atentia lui Ludovic Orban I sa mai intamplat o data Ce i se pregateste fostului premier
ADVERTISEMENT

Cunoscutul om de televiziune, Mircea Badea, îi atrage atenția lui Ludovic Orban în legătură cu ultimele scandaluri din PNL și amintește un episod din 2016.

Atunci, șeful PNL se pregătea să candideze la Primăria Capitalei. “În cazul în care s-a decis că domnul Ludovic Orban trebuie să plece, iar el nu se prinde că trebuie să plece… lui i s-a mai întâmplat o dată,” a transmis prezentatorul de la Antena3.

ADVERTISEMENT

Lui Ludovic Orban i s-a făcut dosar penal ”la mișto și nu a mai candidat” în 2016, își amintește Badea.

Mircea Badea, despre Ludovic Orban: Un procuror independent i-a făcut ”un dosar penal la mişto”

“În cazul în care s-a decis că domnul Ludovic Orban trebuie să plece, iar el nu se prinde că trebuie să plece… lui i s-a mai întâmplat o dată, când nu se prindea că nu trebuie să candideze la Primăria Capitalei.

Şi a venit un procuror independent – desigur, cum sunt toţi procurorii din România, independenţi – şi i-a făcut un dosar penal la mişto şi nu a mai candidat. După care şi-a pus o căciulă şi sărea prin piaţă, dacă mai ţineţi minte”, a spus Mircea Badea, conform News.ro.

Prezentatorul TV face referire la faptul că este un conflict deschis în prezent în PNL. Recent, prim-vicepreședintele liberalilor, Rareș Bogdan, l-a criticat dur pe  Ludovic Orban, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă vreo putere în cadrul guvernării. De asemenea, europarlamentarul a transmis că regretă că, după pierderea alegerilor parlamentare, nu i-a cerut demisia lui Orban de la șefia partidului.

ADVERTISEMENT

Ce crede Rareș Bogdan despre liderul PNL. ”I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele Alfa”

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate.

Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL.(…) Trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid.

ADVERTISEMENT

E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției.”  a declarat Rareș Bogdan în cadrul unui interviu pentru Aleph News.

Ce spunea, în 2016, Ludovic Orban, după ce a aflat de ancheta DNA de care amintește Mircea Badea

‘Nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul cât timp sunt într-o anchetă penală. Îmi retrag candidatura pentru că nu pot să periclitez şansele PNL de a câştiga Primăria Capitalei. Nu am dezamăgit deocamdată pe nimeni.

ADVERTISEMENT

În 25 de ani nu am fost niciodată bănuit de fapte de corupţie. Când am venit la DNA nu ştiam toate aceste detalii. PNL va decide pe cine va susţine de acum. (…) Sunt afectat sufleteşte, mă simt într-un fel nedreptăţit, dar nu pun în niciun fel la îndoială activitatea DNA în acest caz”, spunea, la momentul respectiv, Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT