Life

Mircea Badea, în continuare ”fan cash”. De ce evită prezentatorul să plătească cu cardul

Mircea Badea a dezvăluit că este în continuare ”fan cash”. Prezentatorul de la Antena 3 a precizat și care este motivul din cauza căruia evită să achite cu cardul.
28.06.2022 | 15:30
Mircea Badea in continuare fan cash De ce evita prezentatorul sa plateasca cu cardul
De ce evită Mircea Badea să plătească cu cardul. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a dezvăluit că evită să plătească cu cardul. Prezentatorul de la Antena 3 s-a declarat un fan fidel al banilor cash și a precizat motivul care-l determină să aibă o astfel de preferință.

Mircea Badea preferă să facă plată cash și nu cu cardul

Totodată, Mircea Badea a făcut referire și la recomandarea șefului ANAF, Lucian Heiuș, ca românii să utilizeze cardul la cumpărături, astfel încât sumele să fie fiscalizate.

ADVERTISEMENT

”Ați observat? Șeful ANAF este foarte prolific. Generează content non-stop, mereu asa ceva de comunicat. Șeful ANAF recomandă plata cu cardul pentru ca sumele să fie sigur fiscalizate.

Aaa, în sensul ăsta – ai plătit cu cardul, i-a intrat în cont comerciantului, deci comerciantul trebuie să plătească. Subțire argumentul, dacă e acesta”, a spus Mircea Badea, în emisiunea sa, În gura presei.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea, despre plata cu cardul: ”Poți fi monitorizat la orice”

Mai exact, jurnalistul nu este adeptul plății cu cardul deoarece nu vrea să fie monitorizat.

”Eu în continuare rămân fan cash, din toate motivele corecte. Doamne, câtă propagandă ineptă a fost: ‘Mijlocul modern de plată!’.

Da, ca să poți fi monitorizat la orice. Absolut! Cred că e modern, în continuare sunt fan cash”, a mai spus Mircea Badea.

ADVERTISEMENT

Lucian Heiuș, liderul ANAF, a recomandat românilor plata cu cardul, întrebat fiind la Digi 24 de ce unii comercianți evită să ofere bon fiscal cumpărătorilor.

”Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulţi nu cer acest bon.

ADVERTISEMENT

Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulţi ani, plătesc cu cardul şi atunci ştiu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă.

Avem la ora actuală 598.000 de case de marcat care sunt deja logate la serverele ANAF-ului. Cred că sunt în România cam 620.000 de case de marcat. Ne apropiem încet-încet să logăm cam toate casele de marcat.

Aşteptăm să se termine şi o aplicaţie care să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut, să vedem dacă sunt încasări fluctuante sau din continue aşa cum ar fi normal”, a spus Lucian Heiuş, la Digi 24.

ADVERTISEMENT