News

Mircea Badea, îngrijorat de modul în care autoritățile gestionează criza sanitară: „Ne îndreptăm către un dezastru umanitar”

27.07.2020 | 17:34
Mircea Badea ingrijorat de modul in care autoritatile gestioneaza criza sanitara Ne indreptam catre un dezastru umanitar
ADVERTISEMENT

Având în vedere bilanțul tot mai mare al cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dar și situația critică prin care trec majoritatea spitalelor din țară, pline ochi cu pacienți, Mircea Badea afirmă cu toată convingerea că ne îndreptăm încet, dar sigur spre un „dezastru umanitar”.

Asta și pentru că o bună parte din testele raportate de autorități în fiecare zi sunt făcute de cei care doresc să-și petreacă vacanța în Grecia sau alte țări care altfel nu le-ar permite accesul. Odată cu încheierea sezonului estival, când cel mai probabil românii nu vor mai putea pleca nicăieri, riscăm să revenim la numărul de teste din primăvară, insuficient pentru a ne oferi o situație cât de cât exactă a infectărilor.

ADVERTISEMENT

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până luni, 26 iulie, la nivel național au fost prelucrate 1.110.534 de teste, dintre care 7.574 în ultimele 24 de ore.

Mircea Badea susține că România se îndreaptă spre un „dezastru umanitar”

Cred că-n România ne îndreptăm cu pași… – atenție, că îmi măsor bine cuvintele!- cred că-n România ne îndreptăm către un dezastru umanitar! Așa cred și nu o spun ca să provoc panică, nici nu mă interesează ce provoc, poate provoc scârbă, poate greață, poate provoc râsul, poate provoc panică, poate nu provoc nimic, poate provoc schimbarea postului, nu mă interesează!”, a spus Mircea Badea în ediția de duminică a emisiunii sale.

ADVERTISEMENT

Cât despre alegerile locale din 27 septembrie, acestea nu mai reprezintă un subiect de interes, în condițiile în care principalul său criteriu de vot a dispărut cu desăvârșire. „Aveam un singur criteriu și anume anti #rezist. Îi detest pe ăia de la #rezist, îi detest pur și simplu din toate celulele funcționale ale corpului meu.

Deci aveam un singur criteriu de vot, să fie anti #rezist, nu mai e cazul. Mă uit complet detașat și remarc, cu multă detașare, cum se înghesuie acum pe alegerile locale, ei crezând chiar că vor avea loc”, a mai spus realizatorul TV.

ADVERTISEMENT

1.104 cazuri  noi în ultimele 24 de ore. 19 persoane au murit

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.104 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dintr-un total de doar 7.574 de teste. Totodată, în intervalul 26.07.2020 (10:00) – 27.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 de decese (11 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Galați, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la categoria de peste 80 de ani. 17 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru altul nu au fost raportate până în prezent.

ADVERTISEMENT