News

Mircea Badea, mesaj suburban despre referendum: ”Sper să facă mamutul referendum ca să mă pot…”

28.03.2019 | 12:11
Mircea Badea mesaj suburban despre referendum Sper sa faca mamutul referendum ca sa ma pot

Mircea Badea, realizatorul Antenei 3, a postat pe contul său de socializare un mesaj suburban despre referendumul privind independența justiției ce ar putea fi declanșat de președintele Klaus Iohannis în data de 26 aprilie, aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Mizele manifestației sunt anti-PSD și stoparea legiferării contra justiției.

Mircea Badea a postat un mesaj suburban despre referendum

Iohannis a explicat celor din societatea civilă că protestul ar avea un dublu raționament, anume: „Unul este de a da un semnal PSD-ului că cetățenii sunt împotrivă, altul decât alegerile însăși. Cel de al doilea, cumva de a limita o eventuală schimbare legislativă. Nu ar mai putea da legi care să vină împotriva ideii sau ideilor de la referendum”, a povestit Ovidiu Voicu, directorul Centrului pentru Inovare Publică.

De asemenea, organizația Corupția Ucide a informat pe Facebook că șeful statului va convoca referendumul. „Președintele României a comunicat astăzi, la întâlnirea cu grupuri din societatea civilă, că o sa avem referendum pe justiție, pe 26 mai, concomitent cu alegerile europarlamentare”.

Mircea Badea, mesaj suburban despre referendum: ”Sper să facă mamutul referendum ca să mă pot…”
Mircea Badea este împotriva acțiunii organizate de președinte

Realizatorul Antenei 3, despre protestul lui Iohannis: „Sper ca mamutul să facă referendumul și să nu se sucească”

Drept urmare, au apărut și comentarii pro și contra evenimentului anunțat de președinte, printre care și cel al jurnalistului Mircea Badea, care a scris că: „Sper ca mamutul să facă referendumul și să nu se sucească. Îmi doresc mult să-l facă. Ca să mă pot p**a pe referendumul lui”.

Mircea Badea, mesaj suburban despre referendum: ”Sper să facă mamutul referendum ca să mă pot…”
Mizele manifestației sunt anti-PSD și stoparea legiferării contra justiției

Împotriva lui Iohannis este și Dragnea care, în data de 25 martie, după ședința PSD în care s-a validat lista pentru europarlamentare, în cadrul unei conferințe de presă, a spus: „Am înțeles că Iohannis vrea să intru la pușcărie ca să doarmă mai liniștit. Klaus, poate nu intru, nu te culca pe o ureche”, a spus liderul PSD.