News

Mircea Badea poartă în continuare mască în aer liber, în ciuda relaxărilor. De ce face asta vedeta TV

Mircea Badea, vedeta postului de televiziune Antena 3, poartă în continuare mască de protecție în aer liber, în ciuda relaxărilor anunțate de autorități.
18.05.2021 | 23:44
Mircea Badea poarta in continuare masca in aer liber in ciuda relaxarilor De ce face asta vedeta TV
ADVERTISEMENT

La mai bine de trei zile de când președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxarea restricțiilor, printre ele fiind și măsura renunțării la mască în exterior, multe persoane încă nu au renunțat la acest ”echipament” de protecție.

Printre acestea se numără și prezentatorul ”În gura presei”, Mircea Badea. În ediția de luni noapte a emisiunii sale, vedeta TV a dezvăluit de ce poartă mască de protecție în aer liber, deși s-a ridicat această restricție.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea poartă în continuare mască în aer liber, în ciuda relaxărilor

Realizatorul Antena 3 a recunoscut că nu a fost niciodată deranjat de obligativitatea purtării măștii de protecție în toate locurile publice. Mai mult, acesta a dezvăluit că încă poartă mască și în aer liber.

”Eu sunt unul care încă poartă mască în aer liber, în ciuda relaxărilor. Nu m-a deranjat niciodată asta (n. r. măsura de restricție) cu masca.

ADVERTISEMENT

Cum termin emisiunea, o pun pe bot și o dau jos când intru în casă”, a spus Mircea Badea la emisiunea-pamflet de la postul de știri.

În aceeași emisiune, Badea a menționat că și alți oameni fac la fel. Mai în glumă, mai în serios, acesta a spus că n-ar dori ca cineva să zică vreodată că s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 ”de la Badea” și să se ajungă la acuzația de săvârșire a infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

”Fiecare are motivele lui. Eu nu vreau să zică nimeni vreodată ‘de la Badea’. N-am zădărnicit, eu nu zădărnicesc!”, a afirmat apoi realizatorul TV, subliniind că ”eu am experiențe multe, din păcate, cu procurori, cu dosare penale…”.

Mircea Badea, cu mască de protecție, în direct la Antena 3

În urmă cu exact un an de zile, pe 18 mai 2020, realizatorul Antena 3 a fost surprins în direct purtând mască de protecție, pe o ”pasă” cu emisiunea Sinteza Zilei.

ADVERTISEMENT

”Am venit în calitate de telespectator cu mască. În calitate de realizator nu aș fi venit, dar în calitate de telespectator am venit, pentru că toți, de la toate televiziunile, mi-au spus că e foarte important să respectăm recomandările autorităților.

Eu am o problemă cu acest cuvânt: ‘autorități’, mai ales că autoritățile fiind cine? Orban și cu Werner, pe bune? Dar este important să le respectăm și este și lege că în spații închise trebuie să porți mască”, a declarat Mircea Badea, la acea dată.

Joi, 13 mai, în cadrul unei declarații de presă, președintele României Klaus Iohannis a anunțat că ”prima etapă de relaxare va avea loc chiar din 15 mai (….) se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții.

Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască”, informa atunci Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT