News

Mircea Badea, acid la adresa FRF în scandalul Colțescu: “A avut o reacție oribilă”

10.12.2020 | 00:25
Mircea Badea acid la adresa FRF in scandalul Coltescu A avut o reactie oribila
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a comentat în emisiunea “În gura presei” în noaptea dintre miercuri spre joi despre reacția Federației Române de Fotbal în scandalul de rasism provocat de Sebastian Colțescu. În opinia moderatorului “FRF a avut o reacție oribilă”.

Badea a comentat și în emisiunea din ziua anterioară evenimentul care l-a avut în prim-plan pe Sebastian Colțescu, în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a declarat că va fi intransigentă în cazul arbitrului dacă în urma anchetei se va dovedi că în urma cuvintelor folosite a dat naștere unui act de rasism.

Mircea Badea atac dur la adresa FRF: “A avut o reacție oribilă”

“În realitatea pe care o văd eu, nu a fost nicio scăpare și nu a fost niciun fel de problemă, nu este rasism și nu este discriminare ce a făcut Colțescu. 99% dintre oameni ar fi făcut exact la fel, deoarece este uman firesc.

ADVERTISEMENT

Când tu ești arbitru de rezervă și vezi că cineva încalcă regulile jocului îl semnalizezi pe arbitru central că el trebuie suspendat.

Într-o comunicare care nu este publică, care trebuia să se desfășoare în viteză deoarece arbitrul care decidea trebuia să primească informația rapid, Colțescu l-a identificat în felul cel mai lesne pe cetățeanul zurbagiu care încălca regulile.

ADVERTISEMENT

Faptul că identifici un om prin intermediul rasei, doar să îl identifici în anumite momente este absolut justificat, în general este de evitat.

Pe acest om nu îl știa, jucau Neymar cu Mbappe și eu trebuia să îl știu pe Pierre Webo și neavând nici număr pe tricou a recurs la a-i spune ‘ăla negru’. Este discriminare? Absolut nu.

ADVERTISEMENT

Era discriminare dacă îl sancționa pentru că nu e alb. Dacă ar fi lipit ceva injurios la identificarea rasei cetățeanului era rasism, dar nu este așa. I-a transformat într-o comunicare nepublică că un cetățean identifica regulile. Dacă era un chinez pe o bancă de negri, nu ar fi existat această discuție, vă spun eu”, a declarat Mircea Badea.

Badea despre Webo: “A vrut să întoarcă situația împotriva lui”

“El nu stătea liniștit și contempla meciul făcând scheme tactice, el făcea nasoale acolo, încălca regulile, a vrut să întoarcă situația împotriva lui. S-a gândit ‘nu joc eu cartea rasismului’? Turcii au zis ‘băiatul acesta e cu noi, îi ținem partea’. Dacă Erdogan care nu știe nimic despre 

FRF a avut o reacție oribilă în loc să zică că rasismul este un lucru oribil și trebuie condamnat, dar nu este aici. Haideți să nu folosim acest deziderat absolut nobil unde nu are ce să caute, nu avem cum să admitem și o denunțăm ca atare, asta trebuia să facă FRF.

Ministerul Tineretului și Sporului când nu apare în televizor la TV în chiloți, comentează acest scandal. Sigur că rasismul este unul dintre locurile cele mai oribile de pe planetă, tocmai de aceea nu putem arunca cu acest cuvânt oribil spre o persoană care a făcut doar să îl identifice pe om rapid cu un lucru pe care l-ar fi făcut 99% din populație”, a adăugat Badea.

ADVERTISEMENT