News

Mircea Badea, reacţie fabuloasă despre scanarea temperaturii. De ce s-au revoltat, de fapt, românii

21.05.2020 | 07:37
Mircea Badea reactie fabuloasa despre scanarea temperaturii De ce sau revoltat de fapt romanii
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a avut o reacţie fabuloasă despre scanarea temperaturii, o procedură obligatorie și aflată la ordinea zilei în România stării de alertă.

Mircea Badea, reacţie fabuloasă despre scanarea temperaturii. De ce s-au revoltat, de fapt, românii

În emisiunea sa zilnică, prezentatorul de televiziune nu avea cum să evite subiectul extrem de discutat în aceste zile în țara noastră: scanarea temperaturii oamenilor la intrările în zonele aglomerate.

ADVERTISEMENT

În stilu-i caracteristic, Mircea Badea i-a ironizat pe cei care se tem de aceste termoscanere și a spus că lumea e supărată pentru că i se ia ceva, nu i se oferă, în această perioadă.

”Toată lumea e supărată cu temperatura. Sună foarte nasol, pentru oricine, să ţi se ia. Dacă ţi se dă, e altceva. Nu ţi se ia, ţi se dă. E o super ofertă, se dă temperatură la toată lumea. Mai ţii minte cozile la bormaşini la promoţie? Era unul atunci care se căţărase pe raftul de bormaşini, şi lumea era adunată ca la Michael Jackson.

ADVERTISEMENT

Nu există ceva mai tare. Să nu mi se ia, că e a mea. Dar să se dea, super-promoţie. Dacă ar face şi tombolă, să se spună că la 500 de temperaturi se extrage una câştigătoare. Care primeşte paracetamol gratis sau ceva!”, a explicat Mircea Badea la Antena 3.

Măsurarea temperaturii, obligatorie în starea de alertă

Odată cu intrarea României în starea de alertă, măsurarea temperaturii oamenilor la intrarea în supermarket sau la sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie, iar cei care nu fac acest lucru riscă o amendă.

ADVERTISEMENT

Recent, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că nu există nicio problemă de legalitate și că măsurarea temperaturii nu înseamnă că oamenilor li se iau datele sau ”CNP-ul de pe frunte”, așa cum se arată în informații false distribuite pe rețelele sociale.

”Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic.

ADVERTISEMENT

Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Raed Arafat în cadrul unui eveniment public, miercuri.

ADVERTISEMENT