News

Mircea Badea, reacție virală după demisia lui Ludovic Orban. Ce a zis despre fostul premier

07.12.2020 | 22:42
Mircea Badea reactie virala dupa demisia lui Ludovic Orban Ce a zis despre fostul premier
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a reacționat extrem de dur după ce Ludovic Orban a demisionat, în urma rezultatelor proaste de la alegerile parlamentare.

Badea l-a jignit fără menajamente pe Orban, pentru că demisia putea aștepta încă o perioadă, pentru a nu bloca sistemul medical în plină pandemie.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care Orban a demisionat, până în 21 decembrie nu se mai pot da ordonanțe de urgență, s-a plâns Badea.

Mircea Badea, reacție extrem de dură la adresa lui Ludovic Orban

„O formă de viaţă bizară, iresponsabilă şi debilă. Cel puţin până pe 21 decembrie nu se mai pot da ordonanţe de urgenţă. Când există Covid şi criza ATI”, a scris Badea pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că Ludovic Orban trebuia să demisioneze din PNL, nu din funcția de premier.

Este ceva unic în istoria României acest gest. A existat o singură dată, când domnul Petre Roman și-a depus mandatul la venirea minerilor. Depunerea mandatului nu înseamnă demisie. Înseamnă și posibilitatea ca președintele să ți-l reînnoiască. Noi am avut ieri alegeri generale. La aceste alegeri un partid, PNL, a avut un scor castrofal. Domnul Orban trebuie să-și dea demisia din funcția de președinte al partidului, nu de premier, că doar nu s-a angajat Guvernul în această bătălie electorală“, a explicat Cristoiu.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a taxat și el gestul lui Orban, pe care îl consideră un gest de lașitate. „Nu ieşi să îţi dai demisia în pandemie, în plină criză economică şi să laşi Guvernul fără posibilitatea de a da Ordonanţe de Urgenţă. Nici într-o perioadă e linişte nu se face face aşa ceva. Când accepţi o astfel de funcţie, devii om de stat. Nu-ţi iei jucăriile acasă şi pleci. Stai cu responsabilitate până se termină negocierile şi se constituie noul Parlament şi pe urmă pleci de la Palatul Victoria, pentru că românii aşa au dorit. E un gest de laşitate şi de om politic mic”,a declarat Ciolacu. Ordonanțele de Urgență nu pot fi adoptate de un cabinet interimar, conform legii.