News

Mircea Badea şi Cătălin Oprişan, înregistrări video de colecţie, în care îi închină ode lui… Nicolae Ceauşescu! Imagini inedite

29.05.2020 | 14:17
Mircea Badea si Catalin Oprisan inregistrari video de colectie in care ii inchina ode lui Nicolae Ceausescu Imagini inedite
Mircea Badea a pariat pe Norvegia-România. Cu ce s-a ales: „A fost o excepție”. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Mircea Badea și Cătălin Oprișan sunt două nume foarte cunoscute în mass-media românească. Sarcasticul realizator al emisiunii-pamflet „În gura presei” de la Antena 3 și jurnalistul emoționantelor „remember-uri” din lumea sporturilor apar într-un clip video „istoric” pe youtube, mulțumindu-i călduros… tovarășului Nicolae Ceaușescu!

Mircea Badea și Cătălin Oprișan îi închină ode lui… Nicolae Ceaușescu! Avem mărturia… video!

Critic constant al „puterii”, indiferent de „culoarea” acesteia, Mircea Badea realizează emisiunea „În gura presei” de 16 ani, mai exact din 13 septembrie 2004. Este ironic, cinic, sarcastic și satiric, atacurile sale la persoană fiind de la dure în sus. Stilul său a fost catalogat ca „vulgar și agresiv” de CNA, care l-au sancționat de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea a debutat în media la Radio Total în 1993, iar în televiziune în 1994, promovat de Mircea Tatulici, la Tele 7 Abc, în emisiunea „Bună dimineața, România!”, alături de buna sa prietenă Teo Trandafir.

Mircea Badea a cochetat și cu cinematografia, cu roluri secundare în filmele „Oglinda” (Începutul adevărului, 1993), „Triunghiul morții” (1999), „Pitici și tătici” (serial de televiziune, 2003), „Milionari de weekend” (2004), „Tonomatul de pe 3” (serial de televiziune, 2005), „Live” (2015)

ADVERTISEMENT

Cătălin Oprișan, între Emeric Ienei și… Adrian Păunescu!

Cătălin Oprișan este redactor-șef de la site-ul „a1.ro” și editorialist la „Gazeta sporturilor”, unde „Reînvie personaje de legendă ale sportului. Este un fel de arheolog care dezgroapă poveștile uitate ale arenelor”, cum scrie în prezentarea sa de pe blogsport.gsp.ro. 

A debutat în presa scrisă cu ocazia primei ediții a… Cupei Presei la fotbal, în 1992, adus de Lorena Balaci să joace pentru revista „Salut” a lui George Mihăiță, în care și-a văzut și prima semnătură. De atunci a scris sute, poate chiar mii de articole de sport, acoperind toată gama fotbalistică de la „internațional” la „intern”.

ADVERTISEMENT

Vechi suporter stelist, a adus un omagiu echipei iubite în cartea „Steaua, legenda unei echipe de fotbal”, lansată pe 12 decembrie 2008. Cătălin Oprișan este și un foarte bun povestitor, cu mult umor de cea mai bună calitate. Și nu în ultimul rând, un excelent… imitator. De la Emeric Ienei la regretatul Poet Adrian Păunescu, „repertoriul” lui stârnește hohote de râs.

Activitatea în televiziune a început-o la B1 Tv și a continuat-o la GSP TV, Dolce Sport și Antene. Unde este invitat permanent și aduce (și mai) mult umor în cadrul matinalului „Neața cu Răzvan și Dani”.

ADVERTISEMENT

I-au înălțat ode lui Ceaușescu! …Când erai pionieri! Fruntași!

Mircea Badea și Cătălin Oprișan i-au înălțat ode și i-au transmis „mulțumiri fierbinți” tovarășului Nicolae Ceaușescu, „cel mai iubit fiu al poporului român”. Înainte de 1989, pe vremea când erau pionieri fruntași, „comandanți de unitate”.

Toată lumea care a trăit în „Epoca de Aur” știe foarte bine că nu se putea altfel, că așa era obligatoriu: cei mai buni dintre copii patriei erau obligați să aducă osanale „conducătorului iubit”. Așa că Mircea Badea și Cătălin Oprișan nu sunt în niciun caz de condamnat.

Au făcut același lucru actori de renume, care altfel altfel erau marginalizați și ar fi jucat rolul scaunul pe scenă, sportivi renumiți, care altfel degeaba ar fi avut valoare, nu mai erau selecționați nici la competițiile dintre cooperativele agricole de producție. Așa erau vremurile, nu era deloc bine să… fluieri împotriva (a)vântului socialist…

Grav este că „tovarăși” maturi în acele vremuri, dedicați cauzei socialismului, și-au schimbat doar „blana” și au condus România în primii ani după lovitura de stat din decembrie 1989, pozând în „democrați” convinși. Iar unii dintre ei mai bântuie și azi prin parlamentul României sau în structurile de conducere ale tuturor partidelor politice, de la stânga la dreapta…

  • „Trebuie să recunosc că «În gura presei» îmi face foarte bine. Nici măcar un psiholog nu m-ar putea ajuta să mă simt atât de bine. Este, poate, unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat până acum” – Mircea Badea
  • 46 de ani are Mircea Badea, născut pe 24 februarie 1974
  • 44 de ani are Cătălin Oprișan, născut pe 26 mai 1976
ADVERTISEMENT