Mircea Badea și Gabriela Firea, schimb de replici în direct, la TV. Ce l-a nemulțumit pe prezentatorul de la Antena 3

Adrian Baciu   
în News
23/06/2020, 07:55
Mircea Badea și Gabriela Firea, schimb de replici în direct, la TV. Ce l-a nemulțumit pe prezentatorul de la Antena 3
Mircea Badea și Gabriela Firea, schimb de replici în direct, la TV. Ce l-a nemulțumit pe prezentatorul de la Antena 3. Sursa foto: antena3.ro

Realizatorul Mircea Badea și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au avut un schimb de replici în direct, la TV.

Prezentatorul emisiunii ”În gura presei” de la Antena 3 a fost nemulțumit de poziția edilului pe tema internării asimptomaticilor.

În replică, Gabi Firea i-a spus fostului că coleg că ambii sunt pe aceeași lungime de undă în chestiunea medicală respectivă.

Mircea Badea, schimb de replici în direct cu primarul Gabriela Firea la TV în chestiunea asimptomaticilor de Covid-19

Aproape de miezul nopții, Mircea Badea a intervenit la emisiunea ”Sinteza Zilei” și i-a reproșat Gabrielei Firea faptul că a susținut ideea conform căreia România ar trebui se se alinieze unor țări din Europa în care asimptomaticii se internează în spitale.

În opinia omului de televiziune, această afirmație nu ar avea acoperire în realitate. Imediat, aflând de cele spuse de fostul său coleg de la Antena 3, Firea a intervenit telefonic și a susținut că și ea are aceeași părere, dar a fost înțeleasă greșit.

Firea: Îmi adormeam copiii, m-a chemat soțul și mi-a spus că domnul Mircea Badea dorește să răspund unei întrebări și, dacă se poate, să fie repetată.

Badea: Sigur, cu mare plăcere! Dumneavoastră ați afirmat ceva mai devreme în emisiune. Că este momentul să ne aliniem și noi, totuși, la niște standarde europene cu privire la simptomatici, că și în Europa nu se mai internează cu forța asimptomaticii sau, dacă îi duce undeva, îi duce la niște hoteluri pe lângă niște spitale.

Eu spun că niciodată în Europa nu au fost internați cu forța asimptomaticii și că ei niciodată nu au fost duși la hoteluri pe lângă spitale. Dacă ne puteți da un exemplu, pentru că acreditarea acestei idei – că și în Europa s-a întâmplat ca în România -, după părerea mea, este falsă.

Firea: În primul rând, vă aduc la cunoștință că eu sunt primarul general al Capitalei și nu sunt ministrul Sănătății, și nici secretarul de stat pentru situații de urgență, și nici președintele Comitetului tehnico-științific. Decizia pentru România și definiția de caz au fost luate de către entitățile sus numite de mine și nu de persoana primarului general.

Badea: Dar nu despre asta este vorba.

Firea: Lăsați-mă să închei, m-ați întrebat. Bateți la porți deschise. Fix asta susțin și eu de două săptămâni. Dacă în anterioarele trei luni să spunem că înțelegeam decizia Ministerului Sănătății și a Departamentului pentru situații de Urgență să interneze și…

Badea: Dar de ce o înțelegeați?

Firea: Pentru că este o decizie politică, guvernamentală.

Badea: Eu cred că pot să comentez orice decizie politică.

Firea: Da, și eu pot să comentez, dar decizia o ia, până la urmă, Guvernul.

Badea: Suntem la curent, dar nu despre asta vorbeam.

În final, Badea și Firea au ajuns la un consens

După minute de ”parlamentări”, cei doi, Mircea Badea și Gabriela Firea, s-au aliniat în opinii. Se pare că și edilul ar dori ca asimptomaticii să nu mai fie internați în spitale.

Firea: Eu spun exact ca dumneavoastră! Asta susțin și eu! Nicăieri nu s-au internat asimptomaticii, doar în România. Și că este momentul, și la noi în țară, dacă tot se dorește să fie internați asimptomaticii, măcar să ne asumăm acest lucru, dar nu este normal…

Badea: Cum adică se dorește?!

Firea: Este decizie în vigoare a Ministerului Sănătății și a fost ordonanță militară în care s-a definit.

Badea: Da, sunt la curent. Dar nu a spus nimeni asta.

Firea: Eu am spus, în această seară, și vă rog să nu-mi răstălmăciți cuvintele…

Badea: Haideți să dăm banda înapoi.

Firea: Am spus așa: persoanele care nu au simptome și Ministerul nu-și anulează ordinul de a le interna, dacă tot le ține cu forța în Spitalul Colentina, în ideea că sunt multe persoane internate, dar o treime asimptomatice în toate spitalele, măcar să se găsească o situație alternativă cu o soluție care a fost vehiculată cu acele unități hoteliere de lângă spitalele de boli infecțioase.

Badea: V-am înțeles punctul de vedere. E bine că ați nuanțat., a încheiat Badea, conform DCNews.

Închide ×