ADVERTISEMENT
Life

Mircea Badea, șocat după moartea lui Florin Condurăţeanu. Ce vorbiseră în urmă cu câteva zile

Lui Mircea Badea nu i-a venit să creadă atunci când a aflat că Florin Condurăţeanu a murit.
Autor: Anca Flondor | 29.06.2021 | 16:41
Mircea Badea, șocat după moartea lui Florin Condurăţeanu. Ce vorbiseră în urmă cu câteva zile
Mircea Badea, șocat după moartea lui Florin Condurăţeanu. Ce vorbiseră în urmă cu câteva zile. Sursa foto: colaj Fanatik

Cunoscutul jurnalist Florin Condurăţeanu a murit pe 28 iunie, iar tragica veste a îndoliat toată presa românească. Toți cei care l-au cunoscut îi plâng dispariția.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea, prezentatorul emisiunii “În Gura Presei”, a declarat că a fost șocat atunci când a auzit că Florin Condurăţeanu a decedat. Acesta a spus că vorbiseră în urmă cu câteva zile.

Mircea Badea, șocat după moartea lui Florin Condurăţeanu

Vestea cumplită a fost dată de Mihai Gâdea, la Antena 3. Acesta a anunțat că Florin Condurăţeanu a suferit un stop cardio-respirator. Mircea Badea a fost șocat când a auzit și cu greu și-a găsit cuvintele.

ADVERTISEMENT

“Eu sunt în stare de şoc. Am intrat în casă, am dat drumul la televizor și am citit burtiera acum. Acum douăsprezece minute am aflat și practic mi-a căzut capul.

Eu îl percepeam pe Țuțu (n.r Florin Condurățeanu) ca nefiind om nemuritor. Era exact cum a spus și Adrian Ursu, era un iubitor de oameni de cuvinte, inclusiv de țară.

ADVERTISEMENT

Era cel mai mare iubitor pe care l-am cunoscut. Poate că de asta la un moment dat inima sa nu a rezistat. Cât de mare poate fi?”, a spus Mircea Badea, la Antena 3.

Ce vorbiseră în urmă cu câteva zile

Mircea Badea a dezvăluit că vorbise ultima dată cu regretatul jurnalist în urmă cu câteva zile. Avusese nevoie de un sfat.

ADVERTISEMENT

“Era unic. Nu l-am perceput niciodată ca fiind muritor. Eu am vorbit cred, în urmă 10 zile cu el. Am cerut un sfat pentru că era foarte priceput, e un fel de a spune, acum că sunt în stare de șoc. Am cerut un sfat medical pentru a salva pe cineva.

Florin Condurățeanu a fost un mare intelectual şi nu l-am perceput niciodată ca fiind muritor. Avea atâtea caracteristici unice aparte, era cu totul și cu totul altceva. Era un spectacol”, a mai spus Mircea Badea.

ADVERTISEMENT

Regretatul jurnalist a murit în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 71 de ani. Abia ajunsese acasă și s-a stins în brațele fiului său.

Trupul neînsuflețit va fi depus la Casa Presei Libere, iar înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Bellu. Florin Condurățeanu s-a stins din viață chiar de Ziua Ziaristului Român.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!