News

Mircea Badea, supărat pe Austria: ”În așa-zisa lume civilizată de pe bătrânul continent contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher”

Realizatorul TV spune că după opoziția Austriei față de aderarea României la Schengen va rămâne ideea ca Europa se supune bunului plac al unei singure persoane.
08.12.2022 | 09:01
Mircea Badea suparat pe Austria In asazisa lume civilizata de pe batranul continent conteaza pana la urma bunul plac al unuia smecher
Mircea Badea a comentat opoziția Austriei la includerea României în spațiul Schengen Foto: Facebook Mircea Badea chiar el
ADVERTISEMENT

Mircea Badea s-a arătat dezamăgit de faptul că soarta aderării României la spațiul Schengen ține de ”bunul plac al unuia șmecher”.

Mircea Badea, supărat pe Austria

Potrivit realizatorului, aceasta este ideea care va rămâne imprimată în minte tuturor în urma opoziției făcută de Austria față de lărgirea spațiului Schengen, într-o ”Uniune Europeană cu două viteze”.

ADVERTISEMENT

“Degeaba vor 20 de state din Uniunea Europeană, ăsta nu vrea el și gata. Şi rămâne ca el (cancelarul Austriei, n.r.).

Deci, mult mai rău decât neintrarea pur și simplu a României în Schengen este ideea care va rămâne. Va rămâne și va săpa alături de multe alte lucruri.

ADVERTISEMENT

Va rămâne ideea că totuși, în cele din urmă, în așa-zisa lume civilizată de pe bătrânul continent contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher.

Că în Uniunea Europeană, că de-aia era Uniunea Europeană cu două viteze. Țineți minte? Adică unii sunt tari, șmecheri. Unii sunt mai tăntălăi şi mai fraieri, cum suntem noi. Din motive până la urmă corecte, că suntem mai fraieri şi mai tăntălăi. 

ADVERTISEMENT

Da, dar regulile trebuie să se aplice că așa …de ce a făcut Putin ce-a făcut, că el a crezut că-i șmecher? (…) D-aia nu e Putin în lumea civilizată, pentru că el a făcut ce a vrut el”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

De asemenea, Badea a mai susținut că Viena face jocurile Moscovei, încăpățânându-se, cu rea voință, să se opună accesului României la spațiul european de liberă circulație fără motive valide.

ADVERTISEMENT

“Foarte rău ideea că în Uniunea Europeană, în cele din urmă, nu contează regulile, care sunt până la urmă, definiția civilizației, regulile unanim acceptate, ci contează bunul plac al unuia șmecher. 

Şi mai rău de atât ar fi ca pe bune noi să nu intrăm în Schengen, pentru că Putin nu vrea”, a mai spus realizatorul TV.

ADVERTISEMENT