News
notix pixel id

Mircea Badea, despre propunerea PSD de taxare a bogaților: ”O prostie. Nu ai făcut absolut nicio șmecherie”

Mircea Badea critică propunerea PSD de taxare a bogaților, anunțată recent la negocierile cu PNL pentru viitorul Guvern. Prezentatorul o consideră o ”prostie” care nu rezolvă mare lucru.
17.11.2021 | 09:02
Mircea Badea, despre propunerea PSD de taxare a bogaților: ”O prostie. Nu ai făcut absolut nicio șmecherie”
Mircea Badea critică o propunere fiscală a PSD. De ce este o prostie încercarea de taxare a bogaților. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

În debutul negocierilor cu PNL pentru viitorul Guvern, PSD a venit cu o propunere fiscală de taxare a luxului.

”Prima propunere ar fi taxarea luxului. Vrei yacht? Plătești în plus. Vrei mașini de lux? Plătești în plus. Nu e o condiție în negocieri, e o propunere a PSD”, spunea Sorin Grindeanu la finalul unei runde de negocieri cu liberalii.

Realizatorul emisiunii ”În gura presei” de la Antena 3, Mircea Badea, este de părere că taxarea bogaților este o ”prostie” care nu ar aduce beneficii pentru stat.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea critică o propunere fiscală a PSD. De ce este o prostie încercarea de taxare a bogaților

Vedeta de televiziune a postului de știri din trustul Intact este de părere că în România nu se poate implementa o astfel de măsură, dat fiind faptul că o taxare a business-ului este o măsură greșită.

Mircea Badea consideră o greșeală imensă dorința unor politicieni de a lua bani de la privat și a-i da statului.

ADVERTISEMENT

”Acuma, dacă vorbim strict la nivel principial, că la nivel concret, pragmatic nu ai cum să faci asta în România, e o prostie taxarea bogaților. De ce? Pentru că, la ce se referă taxarea: dacă le taxezi businessul, e greșit.

Pentru că businessul bogaților, care devin bogați prin business – că noi nu vorbim acum de bogații care se îmbogățesc prin înșelăciune, că ăia trebuie să stea la pușcărie – deci bogații care au devenit bogați prin business produc bani, locuri de muncă, produc plus valoare și nu aș vrea să iau niște bani de la cei care produc, că de aia sunt bogați, ca să-i dau lui Cîțu, că știe Cîțu ce să facă cu banii ăia”, spune Badea, conform Antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea: ”Taxarea cumpărăturilor, cel mult amuzantă”

Referindu-se la România, Badea nu consideră că ar fi o mulțime de bogați care să se înghesuie să-și cumpere yacht-uri sau avioane. Tocmai de aceea, acesta vede amuzantă o taxare a cumpărăturilor.

”Clar nu știe statul ce să facă mai bine decât sectorul privat cu banii respectivi, când vorbim despre business. Când vorbim despre cheltuielile bogaților, adică își ia bogatul yacht sau își ia bogatul avion. Pe cumpărătură, da, poți să pui taxă pe cumpărătură.

ADVERTISEMENT

Deci, dacă e o supra-taxare a businessului, nu. Dar, dacă e o taxare a cumpărăturilor, ea poate fi cel mult amuzantă, în România. Să zicem că cel puțin la nivel principial ar avea o noimă, dar ar fi amuzantă: câți își cumpără avioane și yachturi”, a spus Badea.

Badea este de părere că în perioadele de inflație trebuie descurajată cheltuirea banilor.

”Tu, prin taxarea asta, sigur nu vei reduce cheltuiala bogaților. Ei vor rămâne la același nivel de cheltuieli, deci din punct de vedere inflaționist nu ai făcut absolut nicio șmecherie”, a mai spus Mircea Badea.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri