News

Mircea Badea, verdict clar în scandalul polițelor RCA: “Așa se dă prețul. Mă doare în cot cât e salariul în România”

Mircea Badea are o poziție fermă în scandalul polițelor RCA. Prezentatorul TV s-a pronunțat în legătură cu modul în care se aplică tarifele.
22.03.2023 | 10:05
Mircea Badea verdict clar in scandalul politelor RCA Asa se da pretul Ma doare in cot cat e salariul in Romania
Mircea Badea, despre scandalul polițelor RCA: “Așa se dă prețul. Mă doare în cot cât e salariul în România”. Sursa foto: captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Mircea Badea are o opinie similară cu cea a lui Titi Aur în privința polițelor RCA. Expertul auto spunea recent că nu este normal ca tariful de asigurare să fie calculat în funcție de mașina condusă, ci în funcție de șofer.

Mircea Badea, despre scandalul polițelor RCA: “Așa se dă prețul. Mă doare în cot cât e salariul în România”

În acest debut de săptămână, Titi Aur și-a spus părerea despre prețurile tot mai mare la asigurările obligatorii auto. Acesta a declarat, la DC News, că asigurarea RCA ar trebui făcută pe şofer, individual, şi că doar CASCO ar trebui să fie făcută pe maşină.

ADVERTISEMENT

”Nu este corect să ai RCA pe maşină. Asigurarea RCA nu trebuie să fie pe maşină. Logic ar fi să fie pe mine, pe şofer, pe CNP. Asta se practică deja în alte ţări. Asta pentru că maşina nu strică nimic, eu stric, că eu sunt la volan”, spunea expertul.

De aceeași părere este și Mircea Badea. În emisiunea sa de luni seara, prezentatorul de la postul de știri Antena 3 admite că preţul RCA ar trebui calculat pe şofer, şi nu pe maşină.

ADVERTISEMENT

”Uite, foarte interesant ce zice Titi Aur. Sunt două chestii, că eu nu mai pot cu populismele, cu asigurările, cu banii românilor. Două chestii tari a zis Titi Aur. El zice că ‘preţul RCA nu ia în calcul salariile’.

Mă doare în cot de salariile din ţara respectivă, nu salariile sunt baza de calcul în ţara respectivă, ci daunele, cât costă daunele. Aşa se dă preţul. Mă doare în cot cât e salariul în România, nu are nicio importanţă asta.

ADVERTISEMENT

Apoi, mai zice Titi Aur că RCA nu trebuie să fie pe maşină. Foarte corect! În sfârşit cineva care o spune, că eu nu mai pot cu asta! Foarte corect, cum să fie pe maşină RCA-ul?

Ce, maşina se conduce singură? Foarte corect. Ce prostie e aia cu capacitatea maşinii? E o tâmpenie absolută!”, a spus Mircea Badea, luni, la emisiunea ”În Gura Presei” pe care o prezintă la televiziunea de știri.

ADVERTISEMENT

Cum ar trebui să se calculeze RCA, în opinia lui Titi Aur

Titi Aur a mai spus că ”nu e normal ca RCA să se calculeze în funcţie de capacitatea maşinii”. Expertul auto sugerează că aceasta trebuie realizată în funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele care au fost provocate.

ADVERTISEMENT
Tags: