ADVERTISEMENT
News

Mircea Badea, verdict în cazul pilotului mort la Slănic Moldova. Ce ar fi cauzat, de fapt, decesul

Mircea Badea a dat un verdict în cazul pilotului mort la Slănic Moldova și a spus ce ar fi cauzat, de fapt, decesul.
Autor: Adrian Baciu | 22.06.2021 | 08:19
Mircea Badea, verdict în cazul pilotului mort la Slănic Moldova. Ce ar fi cauzat, de fapt, decesul
Mircea Badea, verdict în cazul pilotului mort la Slănic Moldova. Ce ar fi cauzat, de fapt, decesul. Sursa foto: Colaj Fanatik

Luni seara, la Antena 3, pe ”pasa” zilnică realizată cu emisiunea Sinteza Zilei, Mircea Badea a comentat tragedia de la Slănic Moldova.

ADVERTISEMENT

Pilotul de off-road Adrian Cernea și-a pierdut viața în weekend, după ce mașina în care se afla alături de co-pilotul său a fost luată de puhoaie.

Mircea Badea a dat verdictul. Ce ar fi cauzat, de fapt, decesul pilotului de la Slănic Moldova

În opinia realizatorului ”În gura presei”, viitura produsă în zona Slănic Moldova ar fi cauza principală a decesului pilotului de off-road Adrian Cernea.

ADVERTISEMENT

Badea spune că, deși autoritățile puteau opri competiția de la a se desfășura în condițiile meteo nefavorabile, cei care au avut ultimul cuvânt au fost chiar piloții.

”La întrebarea cine este vinovat de moartea pilotului, vinovată este viitura. Vinovată, în ultimă instanță, în mod realist, e viitura. Că dacă nu venea viitura nu se întâmpla nimic nici cu el, cum nu s-a întâmplt nici cu cei de dinaintea lui. Acum, că autoritatea lu’ pește putea să întrerupă concursul… putea.

ADVERTISEMENT

Absolut că putea, dar pilotul respectiv fiind major și vaccinat și practicând acest gen de sport, el a mai văzut de nenumărate ori tot felul de situații, că nu ajungi campion național netrecând prin foarte multe situații.

Și ca atare, fiind major, vaccinat și experimentat, nefiind un copil, nefiind prima dată, fiind ditamai campionul național cu discernământ, a luat propriile decizii. La fel cum au luat și cei care au trecut înaintea lui.

ADVERTISEMENT

Doar că cei care au trecut înaintea lui, din fericire nu au pățit nimic – din păcate, s-a întâmplat nenorocirea cu viitura. După părerea mea, răspunsul la întrebarea cine e vinovat de moartea pilotului, viitura e vinovată. Că putea autoritatea, oricare ar fi ea, să întrerupă evenimentul? Putea. Dar, ați văzut că și în comunicatul respectiv se spune foarte clar că toți cei care participau știau.

Să nu tratăm niște piloți profesioniști, care sunt la o competiție profesionistă, prin natura ei foarte periculoasă, ca pe niște copii, că nu sunt copii. Ar fi nedrept pentru ei, pentru piloți, să fie tratați ca niște copii”, a spus Mircea Badea, la postul de știri.

ADVERTISEMENT

Pilotul Adrian Cernea, ucis de viitură, sâmbătă, la Slănic Moldova

Adrian Cernea, fost campion național de off-road, a murit sâmbătă, 19 iunie, în timpul unei etape naționale organizate la Slănic Moldova.

Deși era un pilot cu mare experiență, acestuia i-a fost imposibil să reacționeze în fața naturii dezlănțuite. Ploile din weekend au provocat inundații masive în zona unde s-a desfășurat întrecerea auto.

ADVERTISEMENT

În momentul în care încercau să traverseze albia râului Oituz, Adrian Cernea și copilotul Alex Tache au fost surprinși de viitură. Mașina a fost pur și simplu luată de ape. Copilotul a reușit să se salveze în ultimul moment.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!