News

Victorie în justiție pentru Mircea Beuran. Spitalul Floreasca trebuie să îi plătească despăgubiri

Judecătorii Curții de Apel București l-au informat vineri pe prof. dr. Mircea Beuran că a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Astfel, chirurgul trebuie repus în funcția de șef al Secției de Chirurgie.
11.02.2022 | 18:34
Victorie in justitie pentru Mircea Beuran Spitalul Floreasca trebuie sa ii plateasca despagubiri
La 10 ianuarie 2019, Mircea Beuran sosea la sediul Politiei Capitalei. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

De asemenea, spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri, conform g4media.ro. Amintim că fostul ministrul al sănătății, Victor Costache, l-a demis pe Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București.

Se întâmpla în ianuarie 2020, iar decizia a fost luată în urma unui raport realizat de reprezentanții spitalului. Acolo s-a ajuns după decesul femeii arse în timpul unei operații.

ADVERTISEMENT

În document se arăta că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”. Totodată, se preciza că ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III, a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Conform sursei citate, medicul chirurg Mircea Beuran conducea Secțiea de chirurgie de la Spitalul Floreasca de aproape două decenii. După sancțiune, acesta a depus o plângere în instanță și a cerut repunerea în funcție.

ADVERTISEMENT

Moment greu pentru Mircea Beuran, în martie 2020

Ulerior, un magistrat al Tribunalului Bucureşti a decis că rechizitoriul întocmit de DNA este legal. În același context, magistratul a dispus începerea judecăţii pe fond în cazul lui Mircea Beuran, acuzat că a primit o mită de 10.000 de euro.

”Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Beuran Mircea. În baza art. 346 alin. 2 C. proc. pen., constată competenţa, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 82/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, privind pe inculpatul Beuran Mircea, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

ADVERTISEMENT

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Beuran Mircea. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arăta în decizia luată de instanţă în urmă cu doi ani.

Judecătorul a decis ca medicul să rămână sub control judiciar. La acea situație s-a ajuns după ce la 29 aprilie, Mircea Beuran, care îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

ADVERTISEMENT

Mircea Beuran a fost acuzat că a primit mită

Procurorii DNA susţineau că la 18 decembrie 2018 el ar fi primit de la un alt medic (n.r. – martor în dosar) bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro. Suma ar fi fost primită în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF Carol Davila.

”Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul UMF Carol Davila Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate anterior”, precizau procurorii anticorupție.

Iniţial, Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu. Totuși, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a revocat măsura. Așadar, s-a decis ca medicul să fie cercetat sub control judiciar.

”Fapta presupus a fi săvârşită de către inculpat este de o gravitate extremă, care se răsfrânge asupra siguranţei şi eficienţei sistemului public de sănătate, în contextul în care medicii (care doresc posturi) accesează, prin intermediul inculpatului, aceste posturi, pe baza unor criterii pecuniare şi nu conform competenţei profesionale, urmate de obţinerea unor foloase considerabile pentru inculpaţii cu funcţii de decizie.

Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu (…) în propria ‘piaţă de desfacere’, ca sursă personală de venituri ilicite”, se arăta în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti din luna februarie 2020. În urma ei, Beuran era plasat în arest la domiciliu, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pensionare anticipată în 2024. Condițiile de retragere înainte de vreme
Pensionare anticipată în 2024. Condițiile de retragere înainte de vreme
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni