Sport

Mircea Bornescu, prezentat oficial la FC U Craiova. Eugen Trică e noul antrenor. Update

13.03.2021 | 22:32
Mircea Bornescu prezentat oficial la FC U Craiova Eugen Trica e noul antrenor Update
ADVERTISEMENT

Fost portar la Craiova, Petrolul sau Rapid, Bornescu este dorit de Adrian Mititelu și de fiul patronului oltenilor în rolul de team manager. „Pepe” a confirmat informația pentru FANATIK.


Mircea Bornescu și Eugen Trică au semnat cu FC U Craiova

UPDATE, 13 martie, ora 22:40 / Mircea Bornescu a fost prezentat oficial în rolul de team manager la FC U Craiova. De asemenea, Eugen Trică revine ca antrenor la formația controlată de familia Mititelu.

ADVERTISEMENT

„Fotbal Club Universitatea 1948 are o nouă conducere! Eugen Trică se întoarce pe banca Științei, iar Mircea Bornescu va fi Team Manager-ul echipei!”, au scris oltenii pe Facebook.

? Fotbal Club Universitatea 1948 are o nouă conducere!

? Eugen Trica se întoarce pe banca Științei, iar Mircea Bornescu va fi Team Manager-ul echipei!

#Științasuntemnoi #ÎnaintespreLiga1

Publicată de Fotbal Club Universitatea 1948 pe Sâmbătă, 13 martie 2021


Bornescu a dezvăluit că a fost contactat de familia Mititelu pentru a prelua rolul de team manager, după ce Ovidiu Stângă a fost dat afară ca urmare a rezultatelor slabe din 2021.

ADVERTISEMENT

Bornescu ezită deocamdată să dea un răspuns la oferta făcută de clubul din Bănie, dar ziua de duminică ar putea fi decisivă în vederea finalizării negocierilor.

Mircea Bornescu, dorit la FC U Craiova. Reacția fostului portar pentru Fanatik: „Mâine am putea să oficializăm”

Ovidiu Stângă nu mai este antrenor la FC U Craiova. Anunțul oficial a venit astăzi, 13 martie, iar mișcarea este una prin care conducerea oltenilor își dorește să creeze un șoc la echipă. Echipa alb-albastră nu arată deloc bine de la reluarea sezonului, iar în 2021 a adunat un egal și două înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu și fiul său au luat imediat măsuri și au demis antrenorul, iar următoarea etapă a planului lor presupune readucerea în Bănie a lui Mircea Bornescu. FANATIK l-a contactat pe fostul portar, care a confirmat negocierile dintre cele două părți.

„Nu pot să vorbesc despre venirea mea la echipa în acest moment, pentru că nu avem nimic. Astăzi nu e nicio înțelegere oficială. Dar mâine ar putea fi, vom vedea. Am discutat, dar nu pot să zic nimic în acest moment”, a spus Bornescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Negocierile dintre fostul goalkeeper și familia Mititelu au fost anunțate de Prosport. FC U Craiova l-ar dori pe Bornescu și datorită faptului că acesta este un favorit al fanilor. Conducătorii din Bănie consideră că fostul portar poate aduce liniștea la echipă și poate asigura pacea cu suporterii.

Firește, având în vedere că rolul propus lui Bornescu este cel de team manager, oltenii vor trebui să găsească și un nou antrenor. Un lucru este sigur: Nicolo Napoli nu va putea reveni, deoarece fostul tehnician al Craiovei a semnat cu Poli Iași.

  • 94 de meciuri a jucat Bornescu pentru FC U Craiova;
  • În 2017 s-a retras din activitate cel poreclit „Pepe”.

Scandal cu suporterii. Promovarea, în pericol?

Sunt încinse spiritele la Craiova, iar disensiunile ar putea fi calmate doar prin revenirea echipei la forma atinsă în prima parte a sezonului din Liga 2. Oltenii au condus cel de-al doilea eșalon pe parcursul majorității etapelor, iar opinia generală era că formația condusă inițial de Nicolo Napoli este favorită la promovare.

Numai că lucrurile nu mai sunt deloc la fel de bune ca înainte, iar fanii au devenit tot mai nemulțumiți în ultima vreme. Deși au fost cei care au provocat plecarea lui Napoli de la echipă, suporterii nu și-au regăsit ulterior clubul într-o situație mai bună.

Cu Adrian Mititelu intrat în închisoare, responsabilitatea gestionării clubului a căzut pe umerii fiului acestuia. Adrian Mititelu Jr. s-a certat cu suporterii pe Facebook, după înfrângerea cu U Cluj. Tot el i-a criticat dur pe jucători, dar și pe fostul antrenor, Ovidiu Stângă.

În acest moment, FC U Craiova este pe locul 2, la un punct în spatele celor de la ASU Poli Timișoara. Oltenii au condus preț de etape bune în mod autoritar clasamentul. De altfel, ei ar putea reveni pe promul loc, dacă își câștigă meciul restant, însă tensiunile și instabilitatea băncii tehnice pot periclita șansele la promovare.

  • 3 puncte are FC U Craiova peste primul loc din play-out;
  • 28:15 este golaverajul oltenilor.
ADVERTISEMENT