Life

Mircea Diaconu, cu lacrimi în ochi de Rusalii. Actorul a făcut confesiuni despre familia sa

Mircea Diaconu a vorbit cu lacrimi în ochi despre copilăria sa, amintindu-și de bunicul său, care era preot în satul în care a crescut. Actorul a spus de ce nu a ales și el calea preoțimii.
13.06.2022 | 15:55
Mircea Diaconu cu lacrimi in ochi de Rusalii Actorul a facut confesiuni despre familia sa
Mircea Diaconu, actor. Foto: Prima TV
ADVERTISEMENT

Mircea Diaconu a depănat povești din propriile sale trăiri, în a doua zi de Rusalii, invitat în emisiunea lui Cristi Brancu de la Prima TV.

Mircea Diaconu, extrem de emoționat când își amintește de tată și bunici

Marele actor a făcut câteva mărturisiri de suflet, spunând că îi este foarte dor de cei care nu mai sunt în viața lor, printre care se numără tatăl și bunicii săi.

ADVERTISEMENT

Diaconu a dezvăluit că unul din bunicii săi a construit biserica din satul în care a copilărit, iar celălalt era dascăl. Actorul a fost întrebat de Cristi Brancu dacă s-a gândit vreodată să o ia și el pe calea preoțimii. Artistul a spus că nu s-a pus niciodată problema.

Chiar dacă era deja o tradiție în familia lui ca partea bărbătească să se dedice Bisericii, actorul a zis că nu a obligat niciodată nimeni pe nimeni de nimic.

ADVERTISEMENT

Ba chiar a mărturisit că este foarte bucuros pentru că a ales să fie actor, căci și prin intermediul acestei meserii poate să ajungă la sufletele oamenilor, așa cum o poate face un preot.

„Văd actoria ca pe o formă vecină cu preoțimea”

„Un bunic era preotul. Celălalt bunic, care locuia mai sus decât noi, cocoțat pe un vârf de deal, era dascăl.

ADVERTISEMENT

Pe bunicul de sus îl cheam Diaconu. Nimeni n-a obligat pe nimeni. Eu așa am văzut și văd actoria. O văd ca pe o formă vecină cu preoțimea. Înseamnă că o poveste teatrală care îl ajută pe om să meargă mai departe. E o dăruire de la om către om. Ce e Biserica decât asta?”, a declarat Mircea Diaconu la Prima TV.

Diaconu a mai spus că regretă că generațiile noi nu sunt foarte conștiente de rădăcinile pe care le au. Vede în jur o oarecare autosuficiență. „Lumea nu a început cu tine. Lumea e mult mai veche”, este una din concluziile amare trase de îndrăgitul artist.

ADVERTISEMENT

Printre experiențele pe care nu le va uita niciodată din copilăria trăită la țară se numără cositul alături de bunic și munca pe lângă biserică.

 

ADVERTISEMENT