ADVERTISEMENT
News

Mircea Diaconu a rămas fără reprezentanți în secțiile de votare la prezidențiale. Decizia definitivă a CCR

Autor: Eduard Nicolae Popa | 01.10.2019 | 16:58
Mircea Diaconu a rămas fără reprezentanți în secțiile de votare la prezidențiale. Decizia definitivă a CCR
Mircea Diaconu a rămas fără reprezentanți în secțiile de votare în timpul alegerilor prezidențiale *foto: hepta.ro

Mircea Diaconu a rămas fără reprezentanți în secțiile de votare din cadrul alegerilor prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României a dat dreptate Biroului Electoral Central. BEC a anunțat că Diaconu nu va avea acest drept întrucât candidează ca independent, și nu pe lista unui partid parlamentar.

ADVERTISEMENT

Mircea Diaconu nu va avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile prezidențiale

CCR a dat o decizie definitivă în ceea ce îl privește pe Mircea Diaconu. Astfel, candidatul independent susținut de Pro România și ALDE nu va avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile prezidențiale.

Inițial, BEC a decis că dreptul de reprezentare în secțiile de votare este rezervat partidelor care au înscriși în competiția electorală și care au un grup parlamentar propriu în cel puțin una dintre camerele parlamentului și care au obținut la ultimele alegeri parlamentare mandate de deputat sau senator pe liste proprii. Mircea Diaconu candidează cu susținerea ALDE și Pro România. Însă ALDE nu mai are grupuri parlamentare proprii după excluderea senatorului Teodor Meleșcanu. Asta în timp ce Pro România nu a participat la ultimele alegeri fiind înființat după 2016.

ADVERTISEMENT
Mircea Diaconu a rămas fără reprezentanți în secțiile de votare în timpul alegerilor prezidențiale
Mircea Diaconu a rămas fără reprezentanți în secțiile de votare în timpul alegerilor prezidențiale *foto: hepta.ro

Călin Popescu Tăriceanu, scandal după ce CCR a decis ca Diaconu să rămână fără reprezentanți

După decizia inițială a BEC, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a luat foc pe rețelele de socializare: „Biroul Electoral Central, în dispret față de lege și de realitatea politică, a decis că Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE și de Pro România, nu are dreptul la reprezentanți în secțiile de votare. Iar fără reprezentanți, orice candidat important este lăsat fără minima protecție în fața tentației aranjamentelor de culise”, a scris Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE acuză că decizia a fost orchestrată de rivalii social-democrați pentru a-i crea mai multe probleme lui Diaconu: „Înțeleg că Mircea vă suflă-n ceafă în sondaje, dar, doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru încât sunteți gata să transformați PSD la loc în FSN? Vreți să vă înlăturați competitorii prin orice mijloace, doar-doar veți prinde salvatorul tur doi? Am să vă spun doar atât, dumneavoastră și celorlalți complici la această mârșăvie electorală, că nu am altfel cum să-i spun: când sapă groapa altuia, ”orice om să-i fie frică”!”, a conchis Tăriceanu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!