News

Mircea Dinescu crede că izolarea este mai rea decât arestul la domiciliu de pe vremea lui Ceaușescu: ”Atunci nu completam nicio declarație”

12.04.2020 | 17:32
Mircea Dinescu crede ca izolarea este mai rea decat arestul la domiciliu de pe vremea lui Ceausescu Atunci nu completam nicio declaratie
ADVERTISEMENT

Poetul Mircea Dinescu este revoltat din cauza restricțiilor de circulație impuse populației de către autorități din cauza epidemiei de coronavirus. Dinescu susține că regulile sunt mai draconice decât cele care i-au fost lui impuse când regimul comunist l-a arestat la domiciliu, transmite stiripesurse.ro.

Mircea Dinescu tânjește după arestul la domiciliu

Nu completam nicio declarație și puteam să ies de mai multe ori pe zi. Acum, când avem 30 de ani de capitalism, parodie de capitalism, zic eu, e mai rău. Tot ce e mai frumos în țara asta a fost închis. Parcurile, bibliotecile, barurile etc. În schimb, ce sunt deschise? Spitalele și aeroporturile pentru cules sparanghel”, a răbufnit Mircea Dinescu într-o intervenție la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

El s-a arătat revoltat și de ușurința cu care autoritățile au permis în schimb exportul de forță de muncă pentru activitățile agricole în Europa de Vest.

Eu vă dau o idee! Trebuie plantat repede în curțile tuturor bisericilor din România sparanghel, iar de Înviere putem veni să-l culegem. Că avem dreptul. Se poate culege sparanghel. S-a dat dreptul de a culege sparanghel în Germania, putem să culegem și în România. Și așa, sparanghelul seamănă cu o lumânărică, așa”, a comentat Mircea Dinescu.

ADVERTISEMENT

Mircea Dinescu a fost plasat în arest la domiciliu în timpul regimului comunist după ce a acordat, în februarie 1989, un interviu publicației Libération, interviu critic la adresa lui Nicolae Ceaușescu.

Fermierii germani caută culegători de sparanghel

Fermele din Germania care angajează români la cules de sparanghel continuă să recruteze personal, în ciuda pandemiei de coronavirus. Nemții caută de zor angajați în agricultură și sezonierii din România sunt printre cei mai apreciați.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că majoritatea fermelor agricole de sparanghel din Germania angajează atât femei, cât și bărbati. Mai mult de atât, mulți dintre aceștia asigură și transport Romania-Germania, cazare, dar și masa de pranz.