News

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, condamnat la 5 ani de închisoare. Decizia ÎCCJ este definitivă

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamnat la 5 ani de închisoare de ÎCCJ. Sentința este definitivă
01.07.2021 | 14:33
Mircea Draghici fostul trezorier al PSD condamnat la 5 ani de inchisoare Decizia ICCJ este definitiva
ADVERTISEMENT

Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD în perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia pronunțată de magistrați este una definitivă. În acest caz, judecătorii au respins apelurile și au menținut sentința din prima instanță.

ADVERTISEMENT

Drăghici a fost trimis în judecată de DNA cu acuzația că a folosit subvențiile primite de partid din bani publici pentru a-și cumpăra o casă.

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, condamnat la 5 ani de închisoare. Decizia ÎCCJ este definitivă

În octombrie 2020, în primă instanță, fostul trezorier al PSD a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi pentru delapidare în dosarul în care a fost acuzat că a utilizat banii primiți de partid ca subvenție pentru a-și cumpăra un imobil.

ADVERTISEMENT

Această pedeapsă era rezultatul contopirii a două condamnări distincte: una la 4 ani de închisoare pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, cealaltă, de 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de delapidare.

Pe lângă cei 5 ani cu executare, instanța a decis și confiscarea sumei de 19.000 de euro de la Mircea Drăghici, anunță G4Media.

ADVERTISEMENT

Drăghici, care a fost deputat în perioada 2008-2016, a demisionat din PSD la începutul anului 2020, după apariția dosarului penal.

Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA în iulie 2019

Fostul trezorier al social-democraților fusese trimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2019. Ulterior, în luna septembrie 2019, instanţa supremă a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar.

ADVERTISEMENT

Din referatul DNA reiese că, în perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând PSD, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Drăghici ar fi folosit această sumă pentru a acoperi parţial, în proporţie de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenţii a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului.

”În acest sens, în cursul lunii februarie 2018, în exercitarea funcţiei de trezorier, inculpatul, împreună cu o persoană din familie, a negociat şi a convenit să achiziţioneze, de la un vânzător, un imobil cu valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii.

În ziua de 15.02.2018, au fost încheiate două contracte: o promisiune de vânzare cumpărare între vânzătorul imobilului şi persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (plătită din fonduri proprii), dar şi un contract de închiriere între acelaşi vânzător şi formaţiunea politică (care practic îi asigura vânzătorului imobilului că va încasa diferenţa până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvenţiile primite de partid)”, se arată în rechizitoriul DNA.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși