ADVERTISEMENT
News

Mircea Fechet este noul ministru al Mediului. A depus jurământul la Palatul Cotroceni. Update

Autor: Robert Cristea | 05.11.2020 | 15:33
Mircea Fechet este noul ministru al Mediului. A depus jurământul la Palatul Cotroceni. Update
Mircea Fechet este noul ministru al Mediului. Urmează să depună jurământul la Palatul Cotroceni. Foto: Facebook

Mircea Fechet este noul ministru al Mediului. Acesta va depune joi, 5 noiembrie, jurământul la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 15:37. Mircea Fechet a fost primit la Palatul Cotroceni. A depus jurământul în prezența președintelui Klaus Iohannis. Este oficial noul ministru al Mediului.


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele prin care ia act de demisia din această funcţie a lui Costel Alexe și înlocuirea sa cu Fechet.

Mircea Fechet, în vârstă de 40 de ani, este în prezent secretar de stat în Ministerul Mediului. A avut în coordonare Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Direcţia Generală Deşeuri, Situri Contaminate şi Substanţe Periculoase, Direcţia Generală Evaluare Impact şi Controlul Poluării.

ADVERTISEMENT

Mircea Fechet este noul ministru al Mediului

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 5 noiembrie a.c., următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia domnului Costel Alexe, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; 

Decret prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului domnul Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor şi pădurilor”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Astăzi, la ora 15:30, la Palatul Cotroceni va avea loc ceremonia de depunere a jurământului. Costel Alexe a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi și a fost nevoit astfel să părăsească postul de ministru al Mediului.

ADVERTISEMENT

Mircea Fechet este absolvent al Facultăţii de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor de la Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi, precum şi al Universităţii George Bacovia, Bacău, Facultatea de Drept și Știinţe Administrative. Recent, a criticat, pe pagina de Facebook, Guvernul PSD în legătura cu centura Bacăului.

”Guvernul PSD a pus în pericol finanțarea europeană a Centurii Bacăului. Oricât de dur ar suna, aceasta e realitatea, nu cea care încearcă să ne fie prezentată zilele acestea de ministrul Transporturilor de la acea dată, Lucian Șova.
Adevărul e că Guvernul PSD a încercat să gestioneze proiectul finanțării Centurii în stilul lor clasic – prin șmecherii și lucruri făcute de mântuială. Așa s-a ajuns că au trimis la Comisia Europeană un memoriu tehnic făcut pe genunchi, cu insuficiente elemente care să lămurească CE. Proiectul a fost la un pas să piardă finanțarea europeană.” – Mircea Fechet.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!