News

Mircea Geoană a fost chemat la Guvern! Cum o va ajuta pe Viorica Dăncilă

12.06.2019 | 21:23
Mircea Geoana a fost chemat la Guvern Cum o va ajuta pe Viorica Dancila

Fostul președinte al Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană a fost chemat pentru a doua oră la Palatul Victoria pentru a se întâlni cu premierul, Viorica Dăncilă în condițiile în care numele acestuia este vehiculat pentru două funcții. La întâlnirea de miercuri, 12 iunie 2019 a luat parte și unul din liderii socialiștilor europeni, Gianni Pittela, liderul grupului socialist în Parlamentul European.

Mircea Geoană chemat din nou la Guvern, miercuri

Premierul, Viorica Dăncilă a preluat conducerea PSD după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare și a încercat să schimbe politica de conducere a fostului său șef. Așadar, șefa PSD l-a chemat pe Mircea Geoană din nou în partid, dar acesta a refuzat vehement. Geoană a declarat la momentul respectiv „planurile mele imediate nu includ revenirea în politica militantă”. Și Adrian Năstase  a refuzat revenirea în PSD.

Vizita de azi de la Palatul Victoriri dintre Viorica Dăncilă și Mircea Geoană a avut loc în contextul în care numele fostului președinte al PSD a fost vehiculat pentru două funcții importante: cea de vicepremier pentru parteneriatul strategic, precum și funcția de comisar european din partea României, în viitoarea structură a Executivului de la Bruxelles.

Întâlnirea de la Guvern a avut loc în prezența liderului socialiștilor europeni, Gianni Pittela. Acesta din urmă este un vechi prieten al foștilor șefi social-democrați, Geoană și Valeriu Zgonea și totodată, liderul grupului socialist în Parlamentul European. Relațiile de prietenie dintre Mircea Geoană și liderul PES au avut un cuvânt foarte important de spus în direcția împăcării dintre socialiștii europeni și PSD.

Mircea Geoană a refuzat vehement reîntoarcerea în PSD
Mircea Geoană și Adrian Năstase au fost chemați înapoi în PSD, de Viorica Dăncilă
Sursa foto: hepta.ro

Ce a spus Gianni Pittela despre reînoirea relațiilor cu PSD

Viorica Dăncilă a declarat în repetate rânduri că îi așteaptă în partid pe toți politicienii care au rămas „cu sufletul alături de PSD”, referindu-se aici la Mircea Geoană, Adrian Năstase sau Victor Ponta. „Faptul că vrem să deschidem larg porțile și cei care vor să vină alături de noi vor fi întotdeauna bineveniți. Binențeles că și Mircea Geoană și alți colegi care vor să vină alături de PSD vor avea loc. Eu îmi doresc toți oamenii de bună credință și care, chiar dacă au plecat din varii motive, sufletul lor a rămas tot alături de social-democrați”, a declarat președintele PSD, Viorica Dăncilă.

La întâlnirea de miercuri, 12 iunie, de la Palatul Victoriei a fost adus în discuție și eventualul post de comisar european pe care l-ar putea ocupa Mircea Geoană în condițiile în care președenția Comisiei ar fi preluată de socialiștii europeni. Gianni Pittela a asigurat-o pe Viorica Dăncilă că are susținere politică și personală și că dorește ca „legăturile dintre Partidul Social Democrat român cu familia socialistă să devină mai puternice”.