Alegeri 2024

Mircea Geoană a rememorat momentul “Mihaela, dragostea mea!”. Reacție spumoasă a politicianului, la “Sport și Politică”

Mircea Geoană a vorbit la "Sport şi Politică" despre relaţia cu soţia sa, Mihaela, şi despre misoginismul din societatea românească.
07.07.2024 | 09:00
Mircea Geoana a rememorat momentul Mihaela dragostea mea Reactie spumoasa a politicianului la Sport si Politica
Mircea Geoană a rememorat la "Sport şi Politică" un faimos moment de acum aproape 15 ani Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit, a emisiunea „Sport și Politică” moderată de Horia Ivanovici, și despre viața personală, atunci când i s-a amintit de celebra declarație „Mihaela, dragostea mea”, rostită  de el în 2009, în seara alegerilor prezidențiale, pe care le-a pierdut în favoarea lui Traian Băsescu.

„Mai glumim, dar ne-am maturizat mai mult”

Întrebat dacă mai face glume cu soția sa în legătură cu această declarație, care a ajuns într-un „folclor simpatic”, Mircea Geoană a răspuns: „Mai facem, mai glumim, dar, pe fondul fondului, și aici au trecut anii.

ADVERTISEMENT

În sensul bun, în sensul că ne-am maturizat mai mult, și ea se ocupă cu fundația, merge pe la țară de 25 de ani. Suntem într-o etapă de viață în care suntem oameni realizați acum”.

„Nu mă dezic de Mihaela, dragostea mea”

Cu privire la faptul dacă „Mihaela, dragostea mea” a devenit de-a lungul timpului „o ștampilă”- cum a spus Ivanovici – care i-ar displăcea actualului adjunct a NATO, Mircea Geoană a spus că „nu se dezice de ea”.

ADVERTISEMENT

În principal pentru că, a spus el, este opusă misoginismul încă prezent „brutal” în societatea românească, unde există violență domestică, și unde încă persistă prejudecăți despre femei și inegalitate față de bărbați. De altfel, a subliniat Geoană, aceasta se vede începând cu Parlamentul, unde femeile sunt cele mai slab reprezentate din toate legislativele din Uniunea Europeană.

„Nu mă dezic de ea. Și mi se pare că suntem în continuare o societate mult prea misogină, e mult prea multă prejudecată față de femei, avem în Parlamentul României cea mai mică cotă de femei din toate parlamentele din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Și, dincolo de relația cu familia, cu soția, sau de altceva, avem o problemă de violență domestică masivă, avem probleme de misoginism brutal în anumite chestiuni. Într-un fel, poate, fraza mea, să zic, de acum ceva timp, faimoasa frază de acum ceva timp, poate spune că trebuie să ne respectăm mai mult soțiile, prietenele, iubitele, pe toate, pentru că până la urmă ne îmbogățesc și împreună suntem mai puternici.

Asta este logica mea, de parteneriat și de a merge înainte”, a spus Mircea Geoană la “Sport şi Politică”, emisiune marca FANATIK.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană a rememorat momentul "Mihaela, dragostea mea!". Reacţie spumoasă a politicianului, la "Sport şi Politică"