News

Mircea Geoană: Putin va încerca să clameze o victorie în Ucraina pe 9 Mai, dar acest fapt creează tensiune între Kremlin și militari

Vladimir Putin va încerca să clameze o victorie în Ucraina, pe 9 Mai, dar acest fapt produce tensiuni între politicienii de la Kremlin și militari, crede Mircea Geoană, care spune că ar fi, oricum, o victorie à la Pirus.
27.04.2022 | 07:25
Mircea Geoana Putin va incerca sa clameze o victorie in Ucraina pe 9 Mai dar acest fapt creeaza tensiune intre Kremlin si militari
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană a oferit ultimele evaluări ale NATO asupra situației din Ucraina și a vorbit despre propaganda Kremlinului, care încearcă disperată să ofere impresia unei victorii militare.

„Rusia încearcă să găsească în NATO un fel de dușman universal”

În Donbas observăm atacuri de artilerie mai susținute, dar și o opoziție extrem de performantă a ucrainenilor”, a rezumat secretarul adjunct al NATO situația de pe frontul din estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

În același timp, la Ramstein, în Germania, s-a desfășurat o intalnire a NATO și aliaților si partenerilor săi pentru a vedea în ce fel îi putem ajuta pe ucraineni să se apere de agresiunea Rusiei”, a mai spus oficialul.

Rusia încearcă să găsească în NATO un fel de dușman universal, pentru a susține că invazia din Ucraina este un război de apărare. Este ceva tipic rusesc. NATO nu este în război, dar ajută Ucraina, ajută un partener atacat în mod nejustificat și nedrept”, a adăugat Mircea Geoană.

ADVERTISEMENT

Putin va clama o victorie, pe 9 mai

Fostul politician a mai spus că „există o tensiune între comanda politică de la Kremlin, care vrea victorie pe 9 mai si realitatea din teren. Putin vrea o victorie, dar militarii din teren nu o pot obține atât de repede”. „Anticipăm o intensificare a bombardamentelor și tirurilor în profunzime, pentru a putea să facă mai dificilă sarcina armatei Ucrainei”, a mai spus Geoană

În mod clar, Vladimir Putin va declara o victorie pe 9 Mai, dar va fi o victorie à la Pirus, un Potemkin. Noi, în NATO și România, suntem obișnuiți cu retorica triumfalistă a Rusiei”, a mai spus adjunctul secretarului general al Alianței Nord-Atlantice.

ADVERTISEMENT

El a vorbit și despre evoluțiile din zona propagandei și războiului hibrid contra Occidentului. „Nu vedem, cel puțin pe termen scurt, o slăbire a propagandei pe plan intern, pentru că Rusia e închisă internațional. Dacă părinții celor care mor sau sunt răniți, și vor muri și vor fi răniți ar ști adevărul, nu ar mai susține războiul din Ucraina”, a mai spus Geoană.

El spune că propaganda rusească pentru țările NATO s-a modificat. „Au renunțat la ideea că ucrainenii sunt naziști, acum vrea să amplifice nemulțumirile socio-economice din Europa. Asistăm la o pivotare a campaniei de dezinformare, Kremlinul va încerca să spună că sancțiunile sunt de vină pentru creșterile de prețuri și pentru inflație”, a încheiat Geoană interviul de la Antena 3.

ADVERTISEMENT